Populære sporter
All sport
Vis alt

Jerv maltraktert av Rosenborg – rykket ned til OBOS-ligaen

Even Lübeck

Oppdatert 06/11/2022 klokken 19:32 GMT+1

Snipp, snapp, snute, så var Jerv sitt Eliteserie-eventyr ute. Etter at Arne Sandstø og co. ble knust av Rosenborg søndag, blir det OBOS-ligafotball på Jerv i 2023.

Jerv

Foto: NTB

  • Se siste runde av Eliteserien på discovery+
For selv om Jerv scoret kampens to siste mål på Levermyr stadion søndag, var det Rosenborg som scoret de fire første. 4-2 til RBK gjør at Jerv ikke kan klare seg selv med seier i siste serierunde.
Dermed ble det med den ene sesongen i Eliteserien for Jerv sin del.
Med en kamp igjen står de med 19 poeng og er sist. Sandefjord på kvalikplass tapte sin kamp mot Molde borte, men Jerv trengte minst ett poeng for å ha et håp om å holde seg neste år. De klarer ikke å hente inn Hans Erik Ødegaard og co., som har 23 poeng etter 29 runder.
– Vi på siden og vi spillerne kunne sikkert gjort noe enda bedre. vi har brukt for lang tid til å være på det nivået vi har vært siste måneden, hvor vi konkurrerer. Rosenborg er ikke på topp, men det verste er hjemme her mot Sandefjord og HamKam, kamper vi gir bort, sier Arne Sandstø.
– Det er veldig, veldig tungt. Jeg er likevel veldig stolt over at vi har motbevist så mange kritikere som sendte oss ned før seriestarten, sier Mathias Wichmann.
For Rosenborg lever håpet om sølvmedalje med en kamp igjen. Akkurat nå er de fortsatt poenget bak Bodø/Glimt, men etter at Lillestrøm tapte for Aalesund, er medalje sikret.
– Det er utrolig viktig og et steg på veien. Men vil til topps og vi håper vi klarer å utvikle oss ytterligere. Når vi begynte i januar var det ganske fjernt å tenke på medalje med tanke på jobben som måtte gjøres og nivået vi var på, sier Kjetil Rekdal.

Rant inn

Bare sju minutter var spilt da Rosenborg tok ledelsen. Victor Jensen fikk ball ute til høyre og fant en fri og frank Casper Tengstedt på bakerste stolpe. Spissen takket og bukket og sentret ballen enkelt i mål fra kloss hold til 1-0.
2-0 var det Jensen selv som sto for. Sam Rogers var på vei fremover i banen da han fant Jensen. En skikkelig markkryper til tross - ballen snek seg inn bak Øystein Øvretveit og i mål.
Vondt ble til verre for Jerv sin del ti minutter ut i den andre omgangen. Tengstedt fikk ballen ved dødlinja og siktet med et innlegg som fant Stefano Vecchia. Svensken bredsidet ballen i mål til 3-0.

Ble aldri et mirakel

3-0 ble til 4-0 63 minutter ut i kampen. Jerv surret det til i bakre rekker, som gjorde at Tengstedt fikk ballen alene med Øvretveit. Spissen rundet målvakten og satte ballen enkelt i mål. Tengstedts mål var hans 14. og 15. for sesongen etter at han kom til Rosenborg fra danske Horsens i august. Det er et målsnitt på 1,15.
– Det er alltid deilig å kunne hjelpe laget, sa Tengstedt etter kampen.
Jerv var nær en redusering etter 75 minutter da Erlend Hustad headet mot mål, men forsøket gikk i tverrliggeren og ut. Likevel ble det et prosent spenning da hjemmelaget reduserte til 1-4 minuttet etter headingen til Hustad. Mikael Ugland fikk drømmetreff fra 20 meter og snek ballen forbi Andre Hansen og i mål.
Hjemmelaget reduserte igjen fire minutter før slutt da Ugland scoret sitt andre mål, denne gangen etter en gigantisk keepertabbe av Hansen.
Men det ble aldri noe mirakel i bibelbeltet. RBK holdt unna og vant til slutt 4-2.

Kan fortsatt ta sølv

For Kjetil Rekdal sin del er det status quo med en serierunde igjen. RBK vant, men det gjorde Bodø/Glimt også, etter en utrolig snuoperasjon mot Viking. Dermed sikret uansett Rosenborg medalje etter seieren søndag.
Glimt er nummer to med 57, RBK nummer tre med 56 poeng. Glimt avslutter mot Strømsgodset borte, mens Rosenborg har Sarpsborg hjemme i serierunde 30.
Sverre Nypan fikk tillit i startoppstillingen som følge av Carlo Holses skade. Han ble dermed tidenes yngste til å spille for Rosenborg med sine 15 år og 10 måneder.
– Det var helt riktig å starte med ham. Han har vært såpass bra og det viser han i dag også. Det er en voksen fotballkamp og han står kampen ut. Sverre kommer til å spille mer, sier Rosenborg-sjefen etter kampen.
Magnus Holte ble tidligere i sesongen tidenes yngste RBK-spiller i den norske toppdivisjonen, 16 år og 175 dager gammel. Søndag ble rekorden slått. Nypan var foran sesongen yngst av alle i Eliteserien.
– Det var interessant, tøft og jævla artig. Måten gutta håndterer og beroliger meg på hjalp veldig mye. Jeg starter litt svakt og er nervøs, men det ble bedre i 2. omgang, sa Nypan, før Tengstedt la til:
– Det er imponerende. Det er vilt at han er 15 år og leverer en prestasjon som i dag- Jeg synes han er en av våres beste, så det er veldig flott. For en debut, sa dansken.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame