Populære sporter
All sport
Vis alt

Glimt-spiller klar for Haugesund

Even Lübeck

Oppdatert 30/08/2022 klokken 13:16 GMT+2

Sebastian Tounekti er Haugesunds nye spiller. Han har skrevet under på en avtale som strekker seg til sommeren 2026.

Sebastian Tounekti

Foto: Getty Images

Overgangen bekreftes av begge klubbene på sine hjemmesider.
– Det har vært en del interesse fra andre klubber, men jeg har hatt gode samtaler med FK Haugesund og har fått et veldig godt inntrykk av klubben. Jeg trenger å spille for en klubb hvor jeg kan få kjenne litt på den tilliten jeg har savnet i det siste og det var også utslagsgivende for at jeg valgte å komme hit. Hvis trenerne ønsker det er jeg klar for å bidra allerede til helgen, sier 20-åringen til Haugesunds hjemmesider.
I slutten av juli åpnet Tounekti opp om mareritt-året i Nederland. Før det hadde han gjort sakene sine godt i Glimt. Tounekti ble seriemester med Bodø/Glimt i 2020, og fikk også fem kamper for de helgule i Eliteserien i 2021. Han spilte to cupkamper og kom inn i begge kvalikkampene mot Legia Warszawa i fjor, før han ble lånt ut til nederlandske Gronningen.
Han trente med Glimt sitt andrelag da han kom tilbake i sommer og fikk tre kamper for laget i 3. divisjon, der han notere seg for tre scoringer.
FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal er fornøyd med å ha sikret seg en spiller som var ønsket av flere norske eliteserieklubber.
– Det er et samstemt trenerteam hos oss som har vært veldig ivrige etter å få tak i Sebastian når vi forstod at han var tilgjengelig og vi er selvsagt veldig fornøyde med å ha vunnet dragkampen om han i konkurranse med flere klubber. Han tilfører oss både fart og teknikk og vi er trygge på at det bor et potensiale for mange mål i han også. Han har akkurat fylt 20 år, kommer fra en tung periode i Nederland og skal få tid til å utvikle seg hos oss slik andre spillere har gjort før han, sier Opedal.
Tounekti har 12 aldersbestemte landskamper for Norge - tre for G18, fem for G17 og fire for G15.
Tounekti har skrevet under en fireårskontrakt som binder han til FK Haugesund frem til sommeren 2026 og er spilleklar allerede til søndagens kamp hjemme mot Tromsø.
Onsdag fra klokken 18.00: Følg Deadline Day på Eurosport Norge, og discovery+ og Eurosport.no
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame