Populære sporter
All sport
Vis alt

Wahlstedt i det umulige hjørnet sørget for ny VIF-nedtur: – En god dag på jobben

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 26/06/2022 klokken 22:47 GMT+2

Vålerenga gikk på en ny smell da Odd tok turen til hovedstaden søndag kveld. De skapte nok av sjanser, men bakerst for gjestene stod en svensk vegg.

Levende vegg: Steffen Hagen takker Leopold Wahlstedt for tre poeng mot Vålerenga.

Foto: NTB

Vålerenga - Odd 0-1 (0-0)
Vålerenga har havnet nede i sumpen etter en skuffende sesongåpning med kun elleve poeng på like mange kamper. Søndag kveld skulle de bryne seg på Odd, som heller ikke har overbevist nevneverdig i sesonginnledningen.
Det var hjemmelaget som trykket på i starten, men målene lot vente på seg fram til det 60. spilleminutt.
Da var det ikke hjemmepublikum som kunne juble. Etter en førsteomgang der Vålerenga var best, var det Odd som tok komandoen etter hvilen. Sparta Rotterdam-klare Tobias Lauritsen leverte en tidlig avskjedsgave til Odd-fansen da han stanget bortelaget i føringen.
Vålerenga klarte aldri å svare, for i Odd-buret stod Leopold Wahlstedt. Den svenske sisteskansen stoppet alle forsøkene som Vålerenga kom med, og leverte kanonredning på kanonredning mot slutten.
– Han er i det klin umulige hjørnet i kveld, utrbrøt kommentator Kenneth Fredheim mot tampen av kampen, som kåret svensken til banens beste.
For hverken Tobias Christensen, Petter Strand eller Seedy Jatta klarte å overliste keeperen da sjansene bød seg på tampen.
Dermed ble det nok en tung nedtur for Dag-Eilev Fagermo sitt lag, som nå har gått sju kamper i Eliteserien på rad uten seier.
Etter 12 kamper ligger Vålerenga på 14. plass. De har fire poeng ned til Jerv som ligger på den øverste av to direkte nedrykksplasser.
Odd tar på sin side et lite steg ut av gjørmen. Med sin tredje strake borteseier hopper de hvitkledde fra Skien opp til en 10. plass. Odd har 15 poeng.

Veggen Wahlstedt

– Det var en bra dag på jobb, som man sier, gliste Odd-keeperen til Discovery etter kamp.
Den ettertraktede svensken vartet opp med ni redninger, men klarte ikke selv å velge ut en personlig favoritt etter kampen. Mest av alt var han fornøyd med å få med seg tre poeng tilbake til Skien.
– Vi har ikke fått like mange som vi kanskje hadde fortjent, så å få komme hit og ta en trepoenger er fantastisk, fortsatte Wahlstedt.
Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation var heller ikke i tvil om hvem som burde få æren for at alle poengene gikk til bortelaget.
– Det er bare å ha et stort bilde av han Wahlstedt i mål. Han er forskjellen på lagene. Vi skaper masse sjanser, så vi spiller i alle fall bra. Men det er klart at når vi ikke setter noen av de sjansene er det nyttesløst, sa Tollås Nation.
Hør hva Dag-Eilev Fagermo hadde å si etter kampen:
picture

Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe

VIF farligst før hvilen

Hjemmelaget skapte mange store sjanser i den første omgangen.
Anført av en spillesugen Amor Layouni var det Vålerenga som skapte mest i den første omgangen.
Først var det Osame Sahraoui som fikk muligheten. Etter ni minutter ble kantspilleren spilt fri av Henrik Bjørdal. Venstrekanten skjærte seg inn i banen før han avsluttet mot de lengste krysset, men skuddforsøket fra 16 meter gikk over.
Etter halvtimen var Layouni farlig frampå. Igjen var det Bjørdal i servitørrollen, som spilte gjennom den svensktunisiske kanten. Han avsluttet alene med Wahlstedt. Skuddet var godt, men fra spiss vinkel fikk Odds sisteskanse parert.
Vålerenga fortsatte å spille seg til store muligheter uten at det resulterte i mål. Drøye fem minutter før pause fikk hjemmelaget en enorm dobbeltsjanse. Igjen forsøkte Sahraoui seg, men Wahlstedt reddet skuddforsøket. Returen landet i beina på Petter Strand, men midtbanespilleren klarte ikke å presse avslutningen på mål.
Odd hadde også sine farligheter. Filip Rønning Jørgensen testet lykken fra kanten av 16-meteren, men Kjetil Haug hang med på notene. Bortelaget holdt trykket oppe, og ballen ble spilt ut til Gilli Rólantsson. Høyrebacken slo ballen knallhardt inn i feltet, men to Odd-spillere var akkurat for sene inne i boksen.
– Vi har fire gode sjanser, så vi burde hatt en goal på en av dem, sa Dag-Eilev Fagermo.

Odd våknet

Og de misbrukte mulighetene viste seg å bli skjebnesvangre for hjemmelaget i kongeblått.
Pål Arne «Paco» Johansen hadde brukt pausepraten godt. Allerede fra avsparket etter hvilen tok de kommandoen, og gjestene kom klart best i gang.
Et kvarter ut i omgangen skulle de også få uttelling.
Espen Ruud kom seg ned til dødlinjen. Den rutinerte høyrebacken la inn på bakre stolpe. Der ventet Tobias Lauritsen, som stanget ballen kontant inn bak Haug fra kloss hold.
Det virket som om scoringen tok luften ut av Vålerenga-ballongen. Hjemmelaget slurvet i banespillet etter at Odd hadde gått opp i føringen, og de kongeblå slet lenge med å spille seg til store sjanser.

Trykket på

Men i det kampen gikk inn i de siste ti ordinære minuttene, skrudde hjemmelaget opp tempoet.
Først fikk innbytter Tobias Christensen muligheten fra 17 meter, men Wahlstedt vartet opp med en god redning.
Hjemmelaget trykket på videre, og like etter var det Petter Strand sin tur til å teste lykken. Skuddforsøket gikk via en Odd-forsvarer og smalt i stolpen. Returen havnet i beina til Seedy Jatta, men igjen hang Wahlstedt med på notene.
Wahlstedt skulle fortsette å være i aksjon på tampen. Christensen fikk en ny mulighet til å sørge for balanse i regnskapet fem minutter før slutt, men nok en gang stoppet den svenske burvokteren skuddforsøket. Fra fem meter brant VIFs midtbanespiller til, men Wahlstedt var lynraskt oppe med armen og slo ballen ut til hjørnespark.
På overtid viste han seg nok en gang fram med to nye gode redninger på skuddforsøk fra distanse.
Helt på tampen fikk Jatta en kjempesjanse til å redde ett poeng, men fra kloss hold brant han utrolig nok sjansen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame