Populære sporter
All sport
Vis alt

Derfor valgte stortalentet RBK: – De var veldig tydelig fra starten av

Publisert 20/03/2022 klokken 10:25 GMT+1

Bryan Fiabema (19) bytter ut London med Trondhem. Nå håper han å bidra til at Rosenborg tar tilbake Eliteserie-trofeet.

Bryan Fiabema (FOTO: Adrian Bredesen/RBK.no)

Foto: Other Agency

– Jeg hadde gode samtaler med trenerteamet og de var veldig tydelig fra starten av om hva de ville og forventet av meg. Det var viktig for meg da jeg skulle velge.
Det sier RBKs nysignering Bryan Fiabema til Discovery. 19-åringen har signert en låneavtale med trønderne ut sesongen. I tillegg har Rosenborg sikret seg en kjøpsopsjon på talentet.
Nå byttes kongeblått og en hverdag i London med et gulltørst Rosenborg-lag, som ikke har vunnet serien siden 2018.
– Du går fra en av verdens største klubber til Rosenborg, som også er en stor klubb, men selvfølgelig ikke på samme måte som Chelsea.
De siste årene har Fiabema spilt på U23-laget til den engelske storklubben. Nå venter nye oppgaver for tromsøværingen.
– Nå går jeg inn i et A-lag og går fra å spille akademifotball for en av verdens største klubber, sier Fiabema, som understerker at det viktigste var å prøve noe nytt.
Den unge angriperen tror ikke overgangen til førstelagsfotball vil by på store endringer.
– Du lever av å spille fotball. Sånn sett er det ikke så veldig store forskjeller, men det er kanskje litt andre forventninger når du spiller A-lagsfotball.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

Store sko å fylle: – Et spørsmål jeg har fått mange ganger

Fått gode tilbakemeldinger

Fiabema signerte kontrakten med RBK 6. mars, og han har vært med klubben på treningsoppholdet i Marbella. Så langt er den unge angriperen storfornøyd med starten i sort og hvitt.
– Jeg har fått gode tilbakemeldinger og blir fulgt opp bra av Både Kjetil Rekdal og Geir Frigård. For meg er det viktig at man blir fulgt opp og får tilbakemeldinger. Det føler jeg at jeg får, så jeg tror det blir bra.
Fiabema har vært involvert i to treningskamper. Den første ble preget av en regntung gressmatte, men mot Haugesund markerte angriperen seg med en målgivende pasning fra venstresiden.
– Det var først og fremst godt å få de første minuttene. Det var en kamp med en veldig våt bane, men det viktigste for meg var først og fremst å komme i gang.
Fiabema kjente Mikkel Konradsen Ceïde godt fra før av og snakket med forsvarsspilleren før han signerte for trønderne. Ellers var det en ny gruppe mennesker som ventet ham i Trondheim.
Kjetil Rekdal sin tropp er i all hovedsak bygget opp av unge talenter, der flere er rundt alderen til Bryan Fiabema.
– Det er et veldig ungt lag. Det tror jeg passer meg veldig bra. Det er et ungt lag som har vært veldig lett å komme inn i.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

U21-sjefen: – Måten de håndterer motgang på er avgjørende

Ambisiøs

Rosenborg har hatt varierende resultater i sesongoppkjøringen, men Fiabema er klar på at Rosenborg går inn i sesongen med store mål.
– Jeg forventer at vi har høye ambisjoner, og det vet jeg at vi har. Vi må først og fremst vinne kamper og gjøre de tingene vi skal. Når vi gjør det, så tror jeg vi kan sikte høyt og havne der vi hører hjemme.
– For meg er det litt det samme. Jeg føler at jeg kan bidra med mine styrker og jeg vil føle at jeg gjør mitt for laget. Jeg vil spille så mye som mulig og sitte igjen med en god følelse av at jeg har bidratt og gitt alt.
Nå handler det om å spille seg inn i angrepsrekken til sesongen sparkes i gang. 19-åringen må kjempe med Noah Jean Holm om plassen som midtspiss, men Fiabema er klar på at han kan bekle flere roller.
– Jeg kan spille både til høyre og venstre også. Jeg er ganske fleksibel og det vet jeg at Kjetil og trenerteamet også mener, så vi er på samme side der. Vi får bare
– Hvilken posisjon trives du best i?
– Det er et vanskelig spørsmål. Jeg trives på kant og som spiss, så jeg er klar til å spille der sjefen vil ha meg til å spille.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame