Ola Solbakken er klar for den italienske giganten Roma fra 1. januar. Der får han Jose Mourinho som trener. Overgangen bekreftes av
.
Eliteserien
Kom ikke til enighet om ny kontrakt – nå takker landslagsspilleren for seg
I GÅR KLOKKEN 14:52
– Jeg har pushet hardt på for å bli Roma-spiller. Det er noe jeg har hatt veldig lyst til lenge, og endelig kan jeg si at jeg har blitt Roma-spiller. De skilte seg ut fra starten. Jeg har veldig tro på planen deres. Jeg kommer hit for å lære og bli bedre, men jeg vil også vise hva jeg kan. Roma-fans er de beste jeg har sett og jeg kan ikke vente med å ha de på min side, sier han til klubbens nettsider.
Solbakken har skrevet under på en kontrakt med Roma som strekker seg ut juni 2027 og går gratis til klubben som spiller på Stadio Olimpico. De er nummer sju i Serie A så langt denne sesongen. Solbakken får draktnummer 18.
Flere italienske journalister har i de siste månedene spekulert i overgangen, men det er først onsdag at Solbakken offisielt ble klar.
– Først og fremst vil jeg si takk. Det er vemodig å tenke på at min tid i Bodø/Glimt nærmer seg slutten. Vil derfor rette en stor takk til alle spillere, trenere og fans, som har gjort det her eventyret mulig, skriver Solbakken på sin Instagram-profil.

Solbakken hinter om fremtiden: – Kjedelig overfor Ranheim og Glimt at det, mest sannsynlig, ikke

Herjet mot Roma

Solbakken ble linket til Roma etter to gode prestasjoner mot den italienske storklubben i Conference League-gruppespillet sist sesong. Solbakken leverte seks mål og tre målgivende pasninger på 11 kamper for Glimt i turneringen, inkludert to mål i 6-1-seieren over Roma i gruppespillet. Trønderen scoret også et mål da lagene møttes i Roma - en kamp som endte 2-2.
I 2-2-oppgjøret ble han også kåret til banens beste spiller av den italienske storavisen La Gazzetta dello Sport.
Solbakken fikk skulderen ut av ledd i en seriekamp mot Sarpsborg tidlig i juli, og han hadde ikke spilt europacupfotball for Glimt før han spilte mot Zürich tidligere i september. Solbakken gikk da rett inn fra start, hadde en målgivende pasning og spilte 76 minutter.

Fire A-landskamper

1998-modellen startet fotballkarrieren sin i Melhus, før han som 15-åring gikk til Rosenborg. Der var han frem til 2018, når Ranheim ble neste stoppested. I løpet av to sesonger ble det 37 seriekamper og fire mål for angrepsspilleren, før han i 2020 ble klar for Bodø/Glimt. Der har han vunnet to Eliteserie-titler og står med 20 mål og 24 målgivende pasninger på 91 kamper i alle turneringer. Han var med på å vinne sølv med Bodø/Glimt denne sesongen.
Solbakken har tre G17-landskamper for Norge, samt to A-landskamper. Han debuterte mot Latvia i november da han kom inn de åtte siste minuttene for Kristian Thorstvedt, før det ble en omgang mot Nederland tre dager senere fra start.
Han fikk også spilletid i de to privatlandskampene mot Irland og finland forrige uke.
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
03/12/2022 KLOKKEN 09:34
Eliteserien
Trenerduo forlenger med LSK: – Vi vet at det er mye igjen
30/11/2022 KLOKKEN 14:05