Kristiansund har fått en tøff start på sesongen. Laget har slitt med store skadeproblemer, og har særlig slitt i de bakre rekker.
Men før kampen mot Tromsø som skal spilles onsdag kveld klokken 18, ligger stort sett hele laget i sengen med en virussykdom.
Eliteserien
Eksperten i ekstase over Eliteserie-lag: – Makan til elektrisk!
17 TIMER SIDEN
Sportslig leder Terje Wiik bekreftet tidligere tirsdag til Discovery at de jobbet for å få onsdagens kamp utsatt.
– Vi hadde en liten runde her, og i går var det et par stykker med sår hals og feber. I dag er det feber på 14 mann i tillegg til to trenere. Og i tillegg til de 16 har vi ikke midtstoppere, med fem langtidsskader, sier Wiik til Discovery, og legger til:
– Vi har dialog med NFF for å se på muligheten til å få utsatt den kampen. Akkurat nå har vi tre mann som møter på trening her, pluss noen juniorer vi har tatt opp. Så vi har seks-syv-åtte mann på plass som vi skal kjøre ei økt med. Men også trener og keepertrener er syke, sier Wiik.
Standard prosedyre i slike saker er at man også kobler på Norges Fotballforbunds medisinske team.
– Det er klubblegen vår som har meldt det inn og som tar det videre med NFF. Det skal selvsagt være veldig strengt og vanskelig å få utsatt kamper. Skader får vi vel ikke gjort noe med, men vi har 16 mann som er skikkelig syke. Noen av ungdommene har over 40 i feber.
– Jeg er ikke medisiner, men klubblegen vår har gjort en vurdering på at ingen av de 16 kan trene. Ingenting tyder på at de er kampklare i morgen. Det kan være grunn til å tro at det kan være flere også, ettersom det har spredt seg såpass kjapt.
Senere tirsdag får Discovery bekreftet at kampen blir utsatt. Trolig blir den spilt som midtukekamp i løpet av sommeren.
– Det hadde ikke vært riktig å gjennomføre kampen med et så omfattende sykdomsutbrudd i laget. Det hadde ikke vært riktig over de to involverte lagene, men heller ikke ovenfor de andre lagene i ligaene. Fotballkamper skal avgjøres på et sportslig grunnlag. Sykdom og skade er selvfølgelig en del av fotballen, og det må og skal sitte langt inne å utsette kamper særlig på dette nivået. Sykdomsomfanget her er imidlertid så stort at utsettelse måtte bli utfallet, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn i en pressemelding.
Tromsøs teamleder Lars Petter Andressen tar det hele med fatning.
– Det er ikke noe vi får gjort noe med. Det er NFF som avgjør. Da forholder vi oss til det, sier Andressen til iTromsø.
Mandag ble det også klart at Aalesund henter tilbake Nikolai Hopland fra lån. 17-åringen skulle egentlig være i KBK i drøye tre uker, men nå endte lånet etter bare 12 dager.
– Vi hadde håpet at han skulle spille her, men vi er gode på å finne løsninger her i Kristiansund, så dette er vi nødt til å ta på strak arm, sa trener Christian Michelsen til Discovery mandag ettermiddag.
KBK ligger sist i Eliteserien med ett poeng etter syv kamper.
Så du denne?

Gauseth oppsummerer: Barnslige Rekdal, murring i Vålerenga og AaFK-garderoben

Eliteserien
Flere profiler forsvinner: Dette er sommerens overganger så langt
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54