• Onsdag er det duket for ny Eliteserie-runde! Se Fotball Direkte fra kl. 17:00 på discovery+ og MAX!
– Vi hadde håpet at han skulle spille her, men vi er gode på å finne løsninger her i Kristiansund, så dette er vi nødt til å ta på strak arm, sier Christian Michelsen til Discovery mandag ettermiddag.
Samme dag ble det nemlig klart at Nikolai Hopland (17) hentes tilbake til Aalesund.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07

– Vi trenger han

Hopland ble hanket inn av fylkesnabo Kristiansund for å løse stopperkrisen tidligere denne måneden. For med både Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Andreas Hopmark og Max Williamsen ute, trengte KBK en stopper på kort varsel.
Valget falt på 17-åringen, som skulle bistå i forsvaret ut mai måned. Men etter 12 dager hentes Hopland tilbake av Lars Arne Nilsen.
– Intensjonen var at han skulle få noen kamper i Kristiansund før han kom tilbake, men vi trenger han fordi vi har fått noen skader. David Fällman ble skadet mot Sarpsborg 08 og vi har fire midtbanespillere ute. Vi trenger han virkelig i klubben, sier trener Lars Arne Nilsen til egen klubb.
Overgangsvinduet (inkludert utlån) er stengt, men ettersom Hopland går inn under den nasjonale utlånsordningen for spillere opp til 22 år, kunne KBK hente unggutten.

– Hinsides

Samme dag som Hopland ble klar for Kristiansund startet han på benken i cupkampen mot Surnadal, før han kom inn og spilte det siste kvarteret. Fem dager senere, på fotballens festdag 16. mai, kom 17-åringen inn den siste halvtimen i 0-3-tapet for Godset. Mot Molde startet Hopland i midtforsvaret og spilte 90 minutter på Aker stadion.
Det ble hans siste opptreden i KBK-drakten for nå. For til tross for at Nikolai Hopland skulle spille i den mørkeblå drakten ut mai, er 17-åringen nå hentet tilbake av Lars Arne Nilsen.
Dermed hoper det seg opp med nye problemer for Christian Michelsen, som har store skadeproblemer i forsvarsleddet. I tillegg til at bærebjelkene Coly, Hopmark og Ulvestad er ute, samt at unggutten Williamsen er ute, skadet Glimt-utlånte Sigurd Kvile seg etter kun 12 minutter i KBK-debuten mot FKH.
– Før sesongen hadde vi vel seks-åtte stoppere tilgjengelige, så da så det jo ganske greit ut. Nå har vi én ren stopper i Marius (Alm). Det er jo helt hindsides, sier KBK-trener Michelsen til Discovery med et smil.
– Nå får vi teste om det er liv laga. Vi sutrer ikke og tar dette på strak arm. Skader er en del av fotballen, understreker treneren.
Christian Michelsen forteller videre at samtlige stoppere, med unntak av Dan Peter Ulvestad, sannsynligvis blir klare til etter sommerpausen – altså hjemmekampen mot Bodø/Glimt 18. juni.
Sett denne?

Får spørsmål om egen rolle – slik svarer Michelsen

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02