16-åring berget poeng på overtid: – Husker ikke så mye av det som skjedde

Even Lübeck

Oppdatert 14/08/2022 klokken 23:49 GMT+2

Vålerenga så ut til å ta sin sjette seier på rad, men tre minutter på overtid dukket 16 år gamle Benjamin Faraas opp. Han sikret poengdeling med sin 1-1-scoring på utrolig vis.

HamKam

• Se Eliteserien på discovery+
HamKam-Vålerenga 1-1 (1-1):
Artikkelen oppdateres!
For det så lenge ut til at Henrik Udahl skulle bli matchvinner med sin scoring på overtid av den første omgangen, da han på lekkert vis vippet ballen over HamKam-målvakt Nicholas Hagen.
Dermed stilnet spissen kritikerne som har ment at Vålerenga har hatt bruk for en ny spiss. Torgeir Børven ble hentet inn fredag, men det var Udahl som startet og viste seg tilliten verdig med kampens første scoring.
Men tre minutter på overtid dukket Benjamin Faraas opp og utlignet for HamKam. Han ble truffet da Fredrik Oldrup Jensen skulle klarere, og ballen gikk - på utrolig vis - i mål. Det var ungguttens første mål i ligaen, i sitt femte innhopp.
– Jeg har alltid drømt om å spille i Eliteserien og score mål, så det var veldig gøy. Alle mål og poeng må vi ta med oss. Jeg husker ikke så mye av det som skjedde, men det var ekstremt gøy, sier han til Discovery etter kampslutt.

Fagermo skuffet

1-1-seieren gjør at VIF fortsatt er nummer seks, nå med 27 poeng. Klubben lå søndag an til å vinne sin sjette kamp på rad, men en 16-åring ville det altså annerledes. Både Glimt på 2. plass og Lillestrøm på 3. plass har ti poeng mer med 12 kamper igjen.
– Det er veldig skuffende med de feite sjansene vi har. Vi burde avgjort kampen lenge før, og vi har så store sjanser. De må vi sette. Prestasjonsmessig er det ikke dårlig, men vi må være mer effektive. Jeg er skuffet over resultatet, sier Dag-Eilev Fagermo.
Tonen var en litt annen hos HamKam-trener Jacob Michelsen. De spilte uavgjort for tiende gang denne sesongen.
– Vi holdt kampen i live, og for syvende gang i år kom vi tilbake. Sett alt i alt over 90 minutter, er vel dette et rettferdig resultat, sier HamKam-treneren.

Tapte igjen: – Ingenting som tilsier at dette laget skal ligge desidert sist

Fortjent ledelse

14 minutter var spilt da Klanen gikk amok, da de trodde at Amor Layouni hadde sendt gjestene i føringen med en lekker flikk etter en corner. Svensken ble vinket av for offside, til store protester fra VIF-leiren.
Kvarteret senere fikk Henrik Bjørdal en enorm mulighet da ballen nærmest datt ned i beina på midtbanemannen. Han skulle bare plassere ballen i lengste hjørne, men ble stoppet av en signalgul Hagen i Kamma-buret.
HamKam hadde også sine muligheter i den første omgangen, men verken Jonas Enkerud, Kristian Onsrud eller Pål Andre Kirkevold klarte å overliste Magnus Sjøeng i VIF-buret.
Og det var fortjent da VIF gikk opp til 1-0 på overtid av den første omgangen. Petter Strand chippet ballen på lekkert vis gjennom til Henrik Udahl, som vippet ballen over en utrusende Kamma-målvakt og i mål. Han løp bort itl Klanen for å feire på ordentlig Cristiano Ronaldo-vis.
Udahls fjerde mål for sesongen gjorde at det sto 1-0 til pause. Han var ikke nådig med Briskeby-kunstgresset i pauseintervjuet med Discovery:

Slakter banen: – Vi spiller på asfalt

To nysigneringer inn

Ni minutter ut i en andre omgangen var Fredrik Oldrup Jensen nærme å øke til 2-0 etter en corner, men headingen gikk like over mål.
70 minutter var spilt da desibelnivået steg på Briskeby. Da kom den hjemvendte sønnen i Marcus Pedersen innpå, til sin første kamp for klubben siden 2020. Da kontret Dag-Eilev Fagermo med å sette innpå Torgeir Børven.
Utover det skjedde det ikke all verden på Briskeby i den andre omgangen. Pedersen skapte en del liv og røre etter at han kom inn, men klarte ikke sette sitt store preg på kampen.
– Pusten var ikke helt med meg, men jeg gjorde så godt jeg kunne. Det var veldig deilig å være tilbake. Det er ett år siden sist. Jeg har vært inne på tanken om at jeg ikke kom til å spille igjen. Dette var godt, sier Pedersen etter kampen.
Av innbytterne var det Børven som var nærmest scoring med fire minutter igjen da han kom alene med Hagen, men forsøket ble reddet av HamKam-keeperen.
Og minuttet før full tid burde Vålerenga økt til 2-0 da Osame Sahroui spilte vegg med både Børven og Strand, men fra fem meter hindret Hagen scoring med en nydelig redning.
Og da skjedde det som måtte skje - utligning og poengdeling.
Neste helg spiller Vålerenga hjemme mot Tromsø. Samme lag skal HamKam bryne seg på til midtuka, mens en knalltøff bortekamp mot Bodø/Glimt venter neste helg.
– Jævlig bitter, for å si det sånn. Det er kjipt. Vi har fått sånne kamper med oss tidligere, men ikke nå. Vi har to-tre veldig store sjanser, som vi må sette. Men all kudos til HamKam, som fighter bra, sier VIF-kaptein Jonathan Tollås Nation.

Spinnville scener på Consto Arena: – Har du sett på maken?!