Populære sporter
All sport
Vis alt

Under tre uker til sesongstart: – Et lite stykke bak der vi håpet å være

Publisert 15/03/2022 klokken 09:52 GMT+1

Rosenborg har slitt i oppkjøringen. Trener Kjetil Rekdal er klar på at de må bli bedre enn det de er nå, men er tydelig på at resultatene ikke spiller noen rolle før trønderne reiser til Aspmyra i starten av april.

Kjetil Rekdal

Foto: NTB

Kjetil Rekdal er godt i gang med jobben som Rosenborg-trener, men så langt har resultatene i oppkjøringen sørget for at flere er usikre på hvor trønderne står tre uker før sesongen sparkes i gang.
– Vi har holdt på i halvannen måned. Fjorten dager var veldig preget av korona, så det er vel et lite stykke bak der vi håpet å være, men det er mye nytt. Det er et nytt trenerteam, en ny måte å spille på og en ny måte å trene på for mange, sier Kjetil Rekdal til Discovery.
Selv om de gode resultatene har uteblitt, fikk de seg en opptur med 0-0 mot Haugesund på Marbella. Det var et langt mer solid RBK enn laget som tapte 0-3 mot Ranheim én uke tidligere.
– Det tar alltid litt tid før ting setter seg, men nå går det rette veien. Det var en OK gjennomført kamp mot Haugesund, synes jeg. Vi må prøve å løfte den prestasjon til neste kamp, så neste etter der igjen. Vi får prøve å få en fin stigning inn mot seriestart. Det er tegn som tyder på at det kommer til å skje også, forteller hovedtreneren.
Oppkjøringen har blitt brukt til å finne ut av hvor klubben står. Dermed er ikke Rekdal bekymret over at fasiten så langt i oppkjøringen er én seier, én uavgjort og tre tap.
– Vi har ikke brydd oss så mye om resultatene i treningskampene. Vi har jobbet med ting, testet ut ting og prøvd ting for å finne noen svar. Det er først i de siste to kampene at vi har spilt litt mer med de samme for å gi dem fartstid ved siden av hverandre og få litt mer trygghet i det. Det kommer til å spisses enda mer inn mot seriestart.

Kan ta tid

Bekymring eller ei, Rosenborg har tidvis vist svakhetstegn i vinter og har enn så lenge ikke sett ut som et lag som vil være med å kjempe om Eliteserie-trofeet.
– Det er klart at prestasjonene våre er et godt stykke unna det vi har ambisjoner om til slutt, men så er vi nødt til å forholde oss til realiteten enten vi vil det eller ei. I fjor så kom Rosenborg på 5. plass, påpeker Rekdal.
Rosenborg har ikke vunnet serien siden 2018. De tre siste sesongene har det blitt 3.-, 4.- og 5. plass på klubben.
Selv om fotballglade trøndere nok drømmer om en ny Eliteserie-tittel i 2022, understreker Kjetil Rekdal at det kan ta tid før Rosenborg tar tilbake tronen.
– Det er ikke sånn at RBK blir nummer én etter én måned. Jeg skulle gjerne sagt at det var tilfellet, og det kan bli tilfellet etter hvert, men vi må ta dag for dag. Vi må ha fokus på utvikling og ha gode treninger der det er bra intensitet og høyest mulig nivå.
– Vi må gjenskape relasjoner og jobbe med detaljer hver eneste dag. Det er det vi driver med, og så vil ting helt sikkert bli bedre etter hvert. Det er i alle fall målet vårt, fortsetter RBK-sjefen.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

Setter opp sitt lureste smil: – Alltid interesse for gode fotballspillere

Usikre eksperter

Med de varierende resultatene i oppkjøringen, er det flere som er usikre på hvor Rosenborg står før de starter sesongen borte mot regjerende seriemester Bodø/Glimt 3. april.
– Når jeg ser på troppen til RBK, så er det ikke noe galt med den. Den ser egentlig ganske bra ut, men de må få satt det sammen. Det er vanskelig å spå hvor lang tid det tar, men det er vanskelig å komme inn i RBK med ny formasjon og nytt tankesett. Jeg er veldig spent på Rosenborg. Det er et av de store spørsmålene for meg, sa Discoverys ekspert Tor Ole Skullerud i forrige uke.
Ekspertkollega Joacim Jonsson brukte sterke ord for å beskrive Rosenborgs forestilling i kampen mot Ranheim.
– Det var rett og slett skrekkelig. De har vært veldig svake denne oppkjøringen, og de som sier noe annet må gå i seg selv. De er etter skjema, og Rekdal skulle nok ønske at han hadde noen uker ekstra på seg, sa svensken.
– Jeg tror det er viktig å forstå rollene. Jeg trener et lag som er i en oppbyggingsfase til et nytt år. Vi har like mange poeng som de andre. Selvfølgelig ønsker vi, som alle andre, at ting skal være på stell og at ting skal sitte fra første treningsdag, men i Rosenborg har det vært en stor kursendring og et generasjonsskifte. Gjennomsnittsalderen er ekstremt lav og alt er nytt. Ting skal sette seg sammen, så at det nødvendigvis ikke går på skinner fra dag én er helt naturlig, sier Rekdal om ekspertenes uttalelser.
Samtidig forstår Rosenborg-treneren at det ytres usikkerhet for hvor prosjektet står tett opp mot seriestart.
– At vi må bli bedre enn det vi er akkurat nå er en selvfølge. Vi har ingen problemer med å forstå at utenforstående sier at det ikke ser bra ut, men sesongen har ikke startet. Vi jobber ufortredent videre.
– Vi har lagt en plan på hvordan vi skal få Rosenborg til topps igjen og da må vi gjøre vårt eget husarbeid. Vi kan ikke ha fokus på hva andre holder på med. Vi er nødt til å gjøre det selv, og så må vi bare leve med uttalelser som kommer utenfra. Det er ikke vår jobb å bruke energi på det, sier Rekdal

Har endret formasjon

Kjetil Rekdal har lagt om til 3-4-3, som han hadde stor suksess med i HamKam. I Trondheim har de vært vant til 4-3-3 i ren Nils Arne Eggen-ånd, og formasjonen har blitt et varemerke og en del av DNA-et i byen.
Rekdal mener på sin side at formasjonendringen er uproblematisk.
– 3-4-3 og 4-3-3 har utrolig mange likheter. Det er ikke A eller B, det er masse likheter i det. Det er resultat som blir avgjørende til slutt. Resultat og positiv fotball der vi scorer mål er de kriteriene vi legger opp målsettingene våre etter, og så må vi bli god nok til å gjennomføre og levere det.
I tillegg påpeker han at det heller ikke har fungert optimalt i 4-3-3 de siste sesongene.
– De siste tre årene har Rosenborg kommet på 3.-, 4.- og 5. plass. Det må snus, og så må vi jobbe oss oppover. Om det er med 3-4-3, 4-3-3 eller en annen formasjon kan ikke vi bruke energien vår på.
– Vi skal vinne kamper, spille underholdende, score mål og utvikle spillere. Det skal være en positivitet rundt oss som alle som er glad i Rosenborg synes det er gøy å se på, fortsetter Rekdal.
Sett denne?
picture

Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame