Tomålsscorer Ohi senket et svakt Stabæk – Aursnes bekrefter Bremen-bud

Joakim Opphus

Oppdatert 21/06/2021 klokken 03:16 GMT+2

Molde var det klart beste laget i oppgjøret med Stabæk søndag. Selv om Stabæk reduserte var seieren aldri i tvil.

Ohi Omoijuanfo

Molde - Stabæk 2-1
Molde var det klart beste laget i oppgjøret mot Stabæk søndag. Men hverken trener Erling Moe eller tomålscorer var fornøyd med hvordan laget slapp et relativt svakt Stabæk-lag tilbake inn i kampen.
– Veldig mye bra, men vi skulle ha avgjort denne kampen lang tidligere, sier Moe etter kampen.
– Er fornøyd med første omgangen, men vi lar Stabæk komme inn igjen i kampen i andre omgang, det er unødvendig. Vi skaper sjanser i andre omgang som vi bør sette, sa tomhålshelt Ohi.
Jan Jönsson er tydelig på at Molde var det beste laget i dag.
– Totalt sett er Molde det beste laget, og vinner fortjent til slutt, sa Jönsson.
Se høydepunktene her (saken fortsetter etter videoen)

Ohi-show da Stabæk ble et nummer for små

Bekrefter Bremen-bud

Det har vært en del overgangsrykter rundt flere Molde-spillere den siste tiden. En av de som er linket bort fra klubben er Fredrik Aursnes som har blitt ryktet på vei til den tyske klubben Werder Bremen.
– Jeg vet ikke hva klubben har sagt til Bremen om det budet, men jeg har tenkt mitt, så for vi se, sier Aursnes etter kampen.
Høyreback Marcus Holmgren-Pedersen er også en spiller som kan forsvinne i sommer.
På spørsmål om hans fremtid og et mulig utenlands-eventyr sier backen at det "er noe alle drømmer om" og videre sier han:
– Det er artig å se at store klubber i Europa legger merke til meg. Det er litt surrealistisk at man allerede kan dra, etter så kort tid i klubben, sier Holmgren-Pedersen etter kampen mot Stabæk.

Ikke vunnet siden 2006

Det var en tøff oppgave som ventet for Jan Jönsson og hans lag når de gjestet Aker Stadion og Molde i den åttende Eliteserierunden.
Laget har ikke tatt poeng på Aker Stadion siden 2015, da endte det 3-3. Hvis vi må finne forrige seier må vi tilbake til en 1-3-seier i 2006.
– Det handler om å være kompakt i forsvar, vi kommer til å bli lave til tider, men vi ønsker å være mer fremoverrettet enn sist, sa Stabæk-trener Jan Jönsson før kampen.
Molde på sin side kom fra en 4-1-seier mot Sarpsborg 08 sist, men sliter med en del skader.
Både Magnus Wolff Eikrem og Andreas Linde er ute med skader. Inn kom 19 år gamle Oliver Petersen i målet og 21 år gamle Emil Varhaugvik Breivik tok Wolff Eikrems plass på midtbanen.

Ny tabbe fra Sandberg

Det var hjemmelaget som startet kampen best. Etter 15 minutters spill vinner Molde ballen på midtbanen og setter fart mot Stabæk-mållet. Det kombineres fint rett utenfor 16-meteren ballen før ballen ender opp hos Fredrik Aursnes ute til høyre, han finner Ola Brynhildsen med innlegget, hans skudd blir blokkert, men Ohi Omoijuanfo snapper opp returen, snur seg på en femøring og plasserer ballen nydelig i lengste hjørne.
Kun fire minutter senere kommer Molde igjen. En forferdelig pasning fra Stabæk-keeper Marcus Sandberg går rett til Fredrik Aursnes på midtbanen. Molde spiller seg lett igjennom et Stabæk-forsvar i ubalanse, Ohi får ballen i bakrom og har få problemer, en mot en med Sandberg, å sette ballen til høyre for keeperen.
Det var Stabæk-keeperens andre tabbe - som har ført til mål - på like mange kamper. Svensken hadde også en grusom involvering mot Tromsø tidligere i uken.
– Her slipper Molde lett til, konstaterer Discoverys kommentator Herman Ekeberg.
Stabæk hadde store problemer med å henge med når Molde setter opp tempoet i kombinasjonsspill, og etter 30 spilte minutter er Molde farlig frempå igjen. Men Eikrem-erstatter Breivik klarer ikke å få ballen forbi en reaksjonssterk Sandberg.
Molde var fullstendig overlegne i første omgang, men Molde-trener Erling Moe var likevel ikke helt tilfreds med sitt lag etter de første 45 minuttene.
– Nøyaktigheten på siste tredel er jeg ikke fornøyd med. Vi er for unøyaktige i pasningene og med første touchen, sa han i pause-intervjuet.

Stabæk hevet seg

Molde er fortsetter dominansen i starten av andre omgang og har flere sjanser for å gjøre 3-0, Eirik Ulland Andersen har blant annet et skudd som går i tverliggeren.
Den manglende nøyaktigheten på siste tredel som Moe nevnte i pause-intervjuet fortsetter også i andre omgang. Det skulle straffe seg.
For når Molde presser for 3-0-scoringen og å punktere kampen, er det istedenfor Stabæk, helt mot spillets gang, som i det 65. minuttet kontrer inn 2-1.
Oliver Valaker Edvardsen spiller Kosuke Kinoshita fint inn bak et høytstående Molde-forsvar. Japaneren er kald i avslutningsøyeblikket og setter den kontrollert til venstre for Petersen i Molde-buret.
Stabæk spiller en bedre andre omgang, spesielt etter 2-1-reduseringen, men makter ikke å sette inn en utligning og kampen ender med 2-1 til hjemmelaget Molde.