• Se alt av Eliteserien og OBOS-ligaen på discovery+
Brann - Odd (0-0) 1-3
Bergen/Oslo:
Eliteserien
Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet
I GÅR PÅ 17:26
– Det er helt fantastisk. Det er lenge siden sist vi vant. Jeg synes vi hever oss veldig i andre omgang, og vinner fortjent synes jeg, sier Odd-trener Jan Frode Nornes etter seieren i Bergen.
Han er glad for å ha en spiss som Bakenga på laget, og mener at det ikke skal bli noe problem å få fornya den kontrakten.
– Det blir ikke vanskelig, jeg snakker med han i kveld jeg, sier Nornes med Bergens største smil.
Se høydepunktene her (saken fortsetter under video)

Bakenga med hat-trick da Odd slo Brann i Bergen

Mushaga Bakenga struttet av selvtillit med matchballen under armen da han stilte i intervju.
– Det er godt å få tak i en ny ball. Den fra i fjor begynner å miste litt luft, så denne skal få plass vedsiden av den gamle, sier Bakenga
Han er klar på at straffen er det ikke noe å si på.
– Forren hindrer meg i å avslutte. Det er et klart straffespark, ikke noe å diskutere, sier spissen kontant.
Det er ikke Vegard Forren enig i.
– Vi kan nok diskutere den situasjonen lenge, men jeg gjør alt jeg kan for å holde meg unna situasjonen. Han lader skudd, og så går foten bak. Jeg vil påstå at han kjører foten sin inn i min. Den føles veldig urettferdig ut, sier Forren.

Odd startet best

En regnvåt gressmatte, årets største publikumoppmøte og hat-trick. Brann - Odd var alt annet en kjedelig.
På tross av at Brann hadde et heltent hjemmepublikum i ryggen, var det gjestene fra Skien som startet best. Sander Svendsen slo et frispark inn foran mål. Der var Mushaga Bakenga først på ballen, men headingen gikk en halvmeter over mål.
Ti minutter før pausen burde de hvitkledde tatt ledelsen.
Kaasa spilte fri Mushaga Bakenga, som fikk et dårlig touch. Ballen spratt videre til Conrad Wallem. 21-åringen var plutselig helt alene med Holmen Johansen, men keeperen reddet mesterlig avslutningen fra Odds kantspiller.
Så smalt det på andre enden av banen. Filip Delaveris passerte Gilli Rolantson og kom inn i feltet, der vippet ballen til Moonga Simba på bakerste stolpe, men unggutten blåste ballen over Odd-målet til Brann-fansens store fortvilelse.
Brann tok over initiativet inn mot pause, men klarte ikke å skape de store sjansene. Da Tom Harald Hagen blåste av til pause måtte Brann-spillerne gå av til spontan buing fra hjemmesupporterne.

Mareritt-start på omgangen

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd med lagets prestasjoner i den første omgangen.
– Vi må skape mer enn vi gjorde i første omgang, og kontrollere kampen mer enn vi gjorde i første omgang, sa Ingebrigtsen til Discovery i pausen.
Starten på den andre omgangen bedret nok ikke humøret til Brann-treneren.
For etter bare et par minutters spill fikk Bakenga ballen inne i Branns 16-meter. Bakfra kom Vegard Forren, og spissen gikk i bakken etter en merkelig duell. Tom Harald Hagen var aldri i tvil og pekte på elleve meter.
Spissen valgte å ta straffen selv. Via hansken til Holmen Johansen fikk Bakenga nettsus, og tilhørende pipekonsert fra Brann-publikumet som åpenbart mente straffen var av det billige slaget.

Sjansebonanza

Ti minutter senere var Odd frempå igjen. Conrad Wallem dro seg inn i 16-meteren, og skaffet seg rom med en herlig flikk. 21-åringen fikk avsluttet med feil ben, men skuddet gikk en halvmeter utenfor målet til Branns sisteskanse.
Så var Brann veldig nære. Moonga Simba kom seg fri med et herlig raid langs dødlinja. Inne foran mål fant han Mathias Rasmussen, men lyngdølens avslutning gikk via Joshua Kitolanos hæl, og ut til hjørnespark. Så nærme at Discovery-kommentatoren fant frem de lyseste tonene.
– Det blir ikke scoring! Det er nesten utrolig, sa Amund Lutnæs.
Og så smalt det fra Odd.
Først ble Mushaga Bakenga spilt gjennom. Spissen forsøkte å plassere ballen i lengste, men en offensiv Holmen Johansen kom ut og fikk avverget, men det stoppet ikke der.
For like etterpå dro Kaasa seg forbi Barmen og inn i 16-meteren, men avslutningen gikk like til side for Brann-målet.
Men de ga seg ikke der. De to tidligere Brann-spillerne Kristoffer Larsen og Sander Svendsen spilte vegg. Førstnevnte fikk ballen tilbake i feltet, og avsluttet på første berøring, men Holmen Johansen var kjapt nede å avverget.

Hat-trick

Men så skulle det igjen lykkes for gjestene.
Larsen spilte Bakenga nydelig gjennom. Forren rakk ikke frem, og Bakenga plasserte ballen enkelt forbi Holmen Johansen og doblet ledelsen til gjestene.
Etter scoringen la Forren seg ned med noe som kunne minne om en strekk, og Brann gjorde et trippelbytte.
To mål bak, men kampen var langt fra avgjort. For etter byttene tok Brann over kampen. Først var Brann nære da Simba slo inn fra høyre. Inne foran mål ventet Douda Bamba, som fikk headet, men avslutningen ble for løs, og Rossbach reddet komfortabelt, men så satt den for vertene.
Kasper Skaanes slo et nydelig innlegg, og på bakerste stolpe stod innbytter Jon Helge Tveita og stanget inn reduseringen for de rødkledde.
– Det blåser liv i kampen, og det er fortjent, sa Discoverys kommentator.
Så kom hat-tricket. Mushaga Bakenga stjal ballen fra innbytter Ole Martin Kolskogen. Spissen kom alene med Holmen Johansen fra skrått hold, men lobbet enkelt over keeper, og sikret hat-tricket.

Innbytter ut med skade

Like etter scoringen til Bakenga kom Thomas Grøgaard seg til innlegg. Backen måtte ut å skli for å få nå ballen, og fikk seg et kutt i kneet. Det førte til at innbytteren ble byttet ut igjen, etter bare fire minutter på banen.
Det ble ikke flere muligheter, og Odd tok sin første seier på Brann Stadion siden Jarkko Hurme avgjorde i 2014. Det betyr at Brann fortsatt ligger sist i Eliteserien.
Eliteserien
Herjet foran 20 000: – Elsker sånne kamper
I GÅR PÅ 14:47
Eliteserien
Tidenes 16. mai – ny publikumsrekord på fotballens festdag
I GÅR PÅ 13:56