• Se Rosenborg - Bodø/Glimt søndag kl. 17 på discovery+
Det er i en kommentar publisert i forrige uke at Otto Ulseth, kommentator i Nidaros, lanserer en rekke trenernavn som Rosenborg burde jobbe med parallelt med Kjetil Knutsen.
«Eksempler på eksterne navn som RBK burde jobbe med parallelt med Kjetil Knutsen, er Kenneth Dokken, Jan Frode Nornes, Aasmund Bjørkan og naturligvis Svein Maalen, kanskje i kombinasjoner med andre kandidater med komplementære ferdigheter», står det i kommentaren.
Eliteserien
NFF skal i møter om koronatiltakene onsdag morgen
16 MINUTTER SIDEN
Det får Discovery-ekspert Joacim Jonsson til å steile.
– Ikke til forkleinelse for noen av disse navnene. De har nådd langt i sine trenerkarrierer og er flinke karer, men det er faktisk folk som har fått hjerteinfarkt og dødd av mindre. Det er en helt vill uttalelse av Otto Ulseth, sier Jonsson i denne ukens episode av podkasten Indre Bane.
Se hva mer Jonsson sier i videoen under.

Kritiserer RBK-kommentator: – Folk har fått hjerteinfarkt og dødd av mindre

– Burde lære seg å lese

Videre spøker Jonsson med at Ulseth, som tidligere har vært hovedtrener for Tromsø og assistenten til Egil «Drillo» Olsen for det irakiske landslaget, bør få fyken av Nidaros.
– I næringslivet må man normalt sett advare før man kan sparke noen, men etter å ha skrevet en slik kommentar må ikke en advarsel til. Da kan man gi sparken med en gang. Snakk om å famle i blinde. Det er useriøst. Skal Kenneth Dokken og Jan Frode Nornes komme inn med autoritet og si «pang pang, sånn gjør vi det i RBK»? Jeg er rystet. Alle er rystet, selv de som jobber i Nidaros, sier Jonsson med glimt i øyet.
Discovery har vært i kontakt med Ulseth. Han har vansker med å ta kritikken seriøst.
– Hvis man skal tolke Jonsson velvillig, så legger han avgjørende vekt på lederskapet. Jeg legger mer vekt på spillestilfilosofi. Jeg synes at han kanskje burde lære seg å lese før han hisser seg opp, sier Ulseth til Discovery.

– Eggen ble møtt med samme argument

Sportskommentatoren utdyper at han i kommentaren lister opp trenere som kan gå inn et større trenerteam hos Rosenborg, for å deretter kanskje tre inn i hovedtrenerrollen en gang i fremtiden.
– Det står svart på hvitt at det er folk som kunne vært aktuelle i et team. De samme argumentene som han raljerer med når de kommer til disse folkene, ligner jo på måten Nils Arne Eggen, Drillo, Ingvar Stadheim og Bjørn Hansen ble møtt de første årene, sier Ulseth.
I kommentaren mener han også at Rosenborg burde vært flinkere til å utdanne trenere «innenfor sin egen læreplan». Nettopp derfor burde klubben se bredt.
– En gang må jo være den første gangen de eventuelt vinner serien. Da Kjetil Knutsen kom til Bodø/Glimt som assistenttrener, var vel heller ikke han veldig merittert, for å si det forsiktig, fortsetter Ulseth.
Saken fortsetter under videoen.

Hareides siste kapittel, Odd-kritikk og AaFK-opprykk

Kritisk til Milojevic

I kommentaren er Ulseth også kritisk til at Hammarby-trener Milos Milojevic skal være alternativet til Knutsen. Ikke på grunn av dyktigheten til serberen, men spillestilen.
«Han kødder med sonespillet i forsvar, og han har helt andre tanker om angrepsspill enn det som må gjelde i RBK. Det er ikke nødvendigvis feil. Men det er feil for RBK», skriver han.
Overfor Discovery utdyper Ulseth:
– De fire jeg har nevnt, er vel også mer merittert enn treneren til Hammarby, bare så det er sagt. De har nok mer erfaring på høyere nivå. Jeg har ikke noe mot Milojevic, det handler bare om spillestil. Slik jeg forstår det, er han en veldig dyktig og hyggelig fyr, men han holder på med noe annet enn det Rosenborg gjør, avslutter Ulseth.
Eliteserien
Siste stikk til Gauseth før avskjeden: – Kommer ikke til å gråte meg i søvn
28 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Frykter ikke ny skandalekamp: – Vi er veldig positive til Levermyr
2 TIMER SIDEN