• Se Rosenborg - Bodø/Glimt søndag kl. 17 på discovery+
Det var da det ble snakk om Bodø/Glimts tøffe kampprogram denne sesongen at treneren sendte et stikk til de norske fotballekspertene.
– For andre på rad så har vi fått høre fra alle ekspertene som sier at kampprogrammet blir for tøft for oss. Nå, med fem kamper igjen, har vi atter en gang motbevist dem, sa Knutsen i pressekonferansen i anledning torsdagens kamp mot CSKA Sofia.
UEFA Europa Conference League
Roma sponser finalebillett til fansen som så ydmykelsen på Aspmyra
06/05/2022 KLOKKEN 13:32
Hvis nordlendingene vinner den kampen, er de sikret første- eller andreplass i gruppen. Ettersom Roma og Zorya skal møtes, kan ikke begge lagene gå forbi Glimt hvis de slår CSKA Sofia torsdag kveld. Nummer én i gruppa går rett til åttedelsfinalen, mens nummer to går til playoff mot et lag som endte som nummer tre i gruppespillet i Europa League.
– For min egen del, og jeg tror jeg snakker for spillerne også, så har det vært en fantastisk sesong. Det har vært veldig lærerikt. Det viser at modellen vår fungerer hvis vi ser på måten vi tenker på, hvordan vi bygger kultur og så videre. Vi er et lag i utvikling. Det er bare muligheter i det som gjenstår. Det blir iallfall utrolig gøy. Samtidig vet vi at det blir en tøff jobb i morgen og i de resterende kampene for å komme godt ut av det, sa Knutsen.
Saken fortsetter under videoen.

Ønsker seg Knutsen til RBK: – Ser ut som han tryller

– Økonomi i hvert eneste poeng

Oppgjøret i Bulgaria endte 0-0. Da scoret Erik Botheim det som så ut som matchvinnermålet, men spissen fikk den scoringen annullert.
Det er det eneste poenget CSKA Sofia har tatt i gruppespillet.
Dermed har ikke bulgarerne noen mulighet til å gå videre, men Knutsen tar ikke lett på oppgaven av den grunn.
– Det er noe med det å spille i Europa. Det er nok like viktig for dem som det er for oss. Det er økonomi i hvert eneste poeng. De hadde jevne kamper mot Zorya, men endte opp med null poeng i de kampene. Vi kommer til å møte en topp motivert motstander i morgen. Men vi håper vi er mer motiverte og sultne, sa Knutsen.
Saken fortsetter under videoen.

Fikk rett i egen spådom: – Det er en sykdom

Store summer på spill

Og Glimt-treneren har rett i at det er mye penger i én seier i gruppespillet. Det gir faktisk klubbene cirka fem millioner kroner. Hittil er det blitt to seire og to uavgjort for Glimt.
I tillegg har de fått store summer på veien frem til gruppespillet, og nye summer vil skrapes inn hvis de avanserer.
Til helgen kan Glimt også sikre tittelen i Eliteserien hvis de slår Rosenborg, samt at Molde avgir poeng mot Brann.
Knutsen tror ikke det tøffe kampprogrammet kommer til å bite dem i rævva helt på tampen.
– Nå har vi spilt over 40 kamper. Det har vært en maratonsesong. Det har vært intensivt. Det hadde vært utrolig rart hvis vi skulle miste energien på oppløpssiden. Det virker utenkelig for meg. Vi skal gjøre vårt ytterste for at det ikke skjer, sa Knutsen.
UEFA Europa Conference League
Reagerer på forskjellsbehandling: – Så urimelig at det ikke går an å ta alvorlig
15/04/2022 KLOKKEN 08:15
UEFA Europa Conference League
Mourinho etter avansementet: – Det var ingen kamp
14/04/2022 KLOKKEN 21:26