Bodø/Glimt bekrefter selv på egne hjemmesider at de henter 18-åringen fra Åsane. Tidligere i vinter var han på prøvespill hos nordlendingene.
Mvuka har signert en kontrakt frem til sommeren 2025.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
– Det er en veldig fin by, og dette er veldig spennende. Jeg gleder meg allerede, sier Mvuka.

– Kan bli en sensasjon på sikt

Discovery-ekspert Joacim Jonsson mener nordlendingene har gjort en svært god signering. Også en som er typisk dem.
– En perfekt Glimt-spiller og på mange måter den typen kantspiller man har savnet etter Philip Zinckernagel og Jens Petter Hauge, sier Jonsson.
– Nå må vi nok være litt tålmodige da Joel mistet nesten hele fjorårssesongen. Han har en herlig balanse og dribleferdigheter. God relasjonelt. Kan bli en sensasjon på sikt, fortsetter Discovery-eksperten.
Saken fortsetter under videoen.

Stortalentet hylles etter overraskende fotballretur: – Får tårer i øyekroken

Oppdaget mulig hjertefeil

Det var på fjorårets obligatoriske helsesjekk for spillere at de oppdaget det som virket å være en karrieretruende hjertefeil hos Mvuka, den gang bare 17 år gammel.
Tidligere Åsane-assistent Sindre Tjelmeland, nå hovedtrener for Start, var tett på Mvuka i perioden stortalentet ikke kunne spille.
– Naturlig nok var både han og jeg, på hans vegne, helt knust. Vi skjønte ingenting. Den ene dagen var store europeiske klubber ute etter ham, og den andre, selv om han følte seg helt frisk og var akkurat samme person og spiller, fikk han ikke lov å spille videre. Men så er vi litt sånn her at vi sa til Joel at vi ikke skulle gi oss før de sier at det er livsfarlig og nærmest burer ham inne. Så vi kontaktet masse folk, fortalte Tjelmeland til Discovery i vinter.

– OBOS-ligaens største talent

Etter en rekke sjekker hos eksperter både i Norge og utenlands, konkluderte til slutt en hjertelege ved Haukeland universitetssykehus at det som ble funnet på hjertesjekken ikke er farlig å spille med. Da hadde Mvuka levd med en frykt om at karrieren var over i åtte måneder.
Tjelmeland viderebragte beskjeden til Mvuka. Samme dag fikk unggutten debuten for Åsanes a-lag.
– Helt ekstremt. Ett minutt eller to tenkte jeg at kampen mot Ull/Kisa både kunne tapes og vinnes, uten at det var viktig. Det snudde fort, men kampen i seg selv ble en stund veldig uviktig. I går våknet han opp som fotballinvalid. I dag våknet han opp som OBOS-ligaens største talent, sa Tjelmeland.
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41
Eliteserien
Inne i landslagsvarmen etter drømmesesong: – Befriende at vinduet er stengt
16/09/2022 KLOKKEN 14:30