Populære sporter
All sport
Vis alt

Stopperbautaen forlater Norge etter fire år – klar for tysk fotball

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 25/01/2023 klokken 15:24 GMT+1

Etter å ha spilt for Florø, Strømmen og HamKam de siste fire sesongene, setter Hasan Kurucay (25) kursen mot Tyskland.

Hasan Kurucay

Foto: NTB

Den tyrkisk-danske midtstopperen har signert for Eintracht Braunschweig. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.
– Jeg er veldig glad for å være en del av Eintracht. Jeg gleder meg til å ta del for fullt og bli kjent med lagkameratene mine. Jeg ønsker å prestere sammen med laget og gjøre mitt beste for for klubben og for fansen slik at vi kan nå målet vårt for fullt, sier Hasan Kurucay eintracht.com.
Eintracht Braunschweig spiller på nivå to i Tyskland. De ligger for øyeblikket på en 14. plass, kun ett poeng over direkte nedrykk.

Kjent for frisparkperle

Kurucay kom til Norge fra danske BK Marienlyst i 2019. Da signerte han for Florø, som den gang spilte i PostNord-ligaen. Etter én sesong på nivå tre, ble han hentet av Strømmen. Der ble han raskt en viktig brikke i midtforsvaret. Han spilte 25 OBOS-ligakamper og scoret tre mål, blant annet en frisparkperle av de sjeldne.
Se scoringen her:
picture

Tror frisparksuseren vil gå verden rundt: – Det er så useriøst å skyte derfra

Levert varene i HamKam

I 2021 gikk turen videre til HamKam. Også på Briskeby skulle han raskt spille seg inn i elleveren. Under Kjetil Rekdals ledelse rykket de opp i Kurucays første sesong, og 25-åringen beholdt plassen i laget da Eliteserien stod for tur.
Kurucay leverte så godt på øverste nivå at Discoverys fotballkommentatorer Asbjørn Myhre og Kenneth Fredheim plasserte ham på en 28. plass over de 50 beste spillerne i Eliteserien i 2022.
– En bauta i hamarsingenes midtforsvar og svært viktig for at det nyopprykkede laget berget plassen. Den duellsterke dansken kommer ikke til å bli lett å erstatte, var kommentatorduoens dom.
Den 187 centimeter høye stopperen har også representert Tyrkia på U-landslagsnivå.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame