Det er ikke bare Bodø/Glimt-spillerne som blir linket til større klubber etter suksessen i Confrence League. Ryktene i engelsk presse kobler Kjetil Knutsen til den ledige Norwich-jobben. Lørdag ettermiddag sparket Mathias Nordmann sin arbeidsgiver tyskeren Daniel Farke.
«The Canaries» har slitt etter opprykket til Premier League og til tross for årets første trepoenger mot Brentford lørdag ettermiddag, valgte klubben å sparke treneren før landslagspausen.
Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
6 TIMER SIDEN
Bookmakerne sin favoritt til å ta over etter tyskeren er nevnte Knutsen. Oddsen på at nordmannen tar over den engelske klubben har blitt stadig lavere gjennom det siste døgnet, og han er en klar favoritt for den ledige trenerstolen sammen med Chelsea-legenden Frank Lampard.
– Han har vist at han er «the special one» nå. Det er ikke så rart, det. Det han og Bodø/Glimt har gjort som klubb, med den siste bevisbyrden at de kan hevde seg i Europa også, vil alltid gi mer grobunn for sånne spekulasjoner, sa Ståle Solbakken om ryktene under tirsdagens pressekonferanse.
Landslagssjefen har latt seg imponere av Bodø/Glimts prestasjoner de siste årene og har dermed stor forståelse at også Kjetil Knutsen sitt navn dukker opp i ryktemølla.
– De har vært en mønsterklubb med tanke på hvordan de har hentet spillere, hvordan de har fått spillere inn i et system, hvordan de har utviklet spillerne over tid og tålmodigheten som de har fått veldig, veldig godt betalt for de siste årene, så jeg synes ikke det er rart i det hele tatt, fortsetter Norges landslagstrener.
Lokalpressen i Norwich publiserte mandag en artikkel på Knutsen sin suksesshistorie med Bodø/Glimt-laget der de blant annet skriver at 53-åringen vil være åpen for å snakke med den engelske klubben.
LES OGSÅ: Beckham-klubb vurderer Tromsø-spiller – bekrefter dialog

Ser ofte til Skandinavia

Norwich sin sportsdirektør Stuart Webber har fått mye skryt for arbeidet han har gjort siden han kom til klubben i 2017. Ifølge Ståle Solbakken, er det ikke uvanlig at Webber ser til nordligere strøk for å se etter forsterkninger.
– De har en sportsdirektør som ser ganske mye til Skandinavia. Jeg kjenner han ganske godt. Vi møttes i døra i Wolverhampton blant annet og jeg har pratet mye med han.
Norwich har hatt stor suksess med å hente nordiske spillere. Mathias Normann har vært Norwich sin beste spiller så langt denne sesongen etter sommeren overgang fra russiske Rostov, mens finske Teemu Pukki har vært blant klubbens viktigste bidragsytere de siste sesongene. Danske Jacob Sørensen var også en viktig brikke i fjorårssesongens opprykkslag, selv om det har blitt lite spilletid for midtbanespilleren denne sesongen.
Derfor er det ikke utenkelig at klubben ser til Skandinavia på trenersiden også, men Solbakken tror ikke at en telefon fra Webber venter hvis interessen for Knutsen viser seg å være reell.
– Nei, det gjør jeg ikke. Jeg tror hvis noe sånn skjer, har han gjort forarbeidet sitt selv, sa Solbakken.

Ble «sablet ned» av Noah Holm: – Får ta hevn mot RBK neste gang

Eliteserien
Mener de ble snytt for straffe: – Ingenting går vår vei
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Akkurat nå er jeg jævlig irritert
6 TIMER SIDEN