– De følger med. Det trenger ikke å bety så altfor mye, men de følger med.
Det sier team manager i Tromsø Lars Petter Andressen til Discovery.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Mandag kunne Nordlys melde om at den amerikanske klubben Inter Miami er interesserte i Tromsø-spiller Tomas Totland.
Til avisen bekrefter Andressen at de har hatt en dialog med sportsledelsen i klubben over en periode, men at det ikke skal ha kommet inn noen konkrete bud.

Stadig interesse

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet gjennom kalenderåret at den 22 år gamle bergenseren er en het potet for større klubber – både inn- og utenlands. Interessen som vi så i sommer har ikke gitt seg, meddeler Lars Petter Andressen.
– Trøkket rundt Totland er ganske likt som det har vært gjennom det siste halvåret. Flere klubber synes at han er spennende, men det er ikke noe mer konkret enn det, sier han til Discovery.
Senest i august ble det kjent at Vålerenga la inn et millionbud på Totland, men underveis i forhandlingene ble det brudd mellom partene. Dette skapte senere munnhuggeri mellom sportslig leder i Vålerenga Jørgen Ingebrigtsen og styreleder i TIL Stig Bjørklund.
Andressen legger ikke skjul på at det var en bevisst strategi å ikke selge midt i sesongen.
– På generelt grunnlag, så har hovedprioriteten vært å holde oss i Eliteserien, og derfor valgte vi heller ikke å selge noen av spillerne våre i sommer. Vi ønsket å være et sterkt lag gjennom hele året, forklarer TILs team manager, som samtidig ikke utelukker at det kan skje noe på spillerfronten i januar.
Saken fortsetter under videoen.

Knutsen: – Abraham gikk vel for 400 millioner, så jeg er spent

Stjernespekket

En rekke andre klubber har også meldt sin interesse for den offensive høyrebacken, og i sommer kunne Nettavisen melde om at franske Toulouse var en av interessentene. Mandag skriver Nordlys at MLS-klubben Chicago Fire har hatt speidere på plass på Alfheim for å titte på Totland.
Nå kan det derimot se ut som at MLS-kollega Inter Miami er førersetet om 22-åringen.
Om det skulle bli en overgang til David Beckhams klubb over dammen, kan Tomas Totland bli lagkamerat med profilerte spillere som Ryan Shawcross, Kieran Gibbs, Blaise Matuidi og Gonzalo Higuain.
David Beckham er både eier og klubbpresident i Inter Miami, mens tidligere Manchester United-kollega Phil Neville er hovedtrener i klubben.
Fana-gutten Tomas Totland kom fra Sogndal i januar i år, og har spilt 25 kamper for «Gutan» i 2021. I år har backen også levert fem scoringer og tre målgivende pasninger.
Sett denne?

Bernt oppsummerer: Derby-snakk, «høstens supporter», og Knutsens millionsvar

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51