Molde - Sogndal 2-0
– I dag synes jeg vi ser ut som et lag som står sammen.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
EN DAG SIDEN
Det var en fornøyd Erling Moe som tok telefonen da Discovery ringte til «Rosenes by» etter treningskampen mot Sogndal onsdag ettermiddag. Han hadde akkurat sett sitt kjære Molde slå Sogndal 2-0 i vårsola.
– I store deler synes jeg det er en godt gjennomført defensivt kamp av oss. Førsteomgangen er bra, da ligger vi godt lavt og vi står godt høyt og vi skaper sjanser på de. Sogndal har vel én halvsjanse gjennom 90 minutter, så det defensive begynner jeg å bli fornøyd med. Det er selvfølgelig greit at vi vinner, men vi har litt igjen å jobbe med både med rytmen, farta og nøyaktigheten når vi vinner ballen og skal fremover.

– Bedre og bedre

Førsteomgangen startet veldig bra for Erling Moes menn. Etter seks minutter kom Ola Brynhildsen seg fri på venstre kant før han satte inn 1-0 kontrollert i det nærmeste hjørnet. Etter pause fikk den nylig KBK-utlånte Noah Solskjær Sogndal-debuten sin, uten av verken han eller resten av laget klarte å svare på Moldes ledelse.
En annen spiller som kom inn på var ivorianeren David Fofana (18), og det skulle ikke ta lang tid før han markerte seg. Kun et par minutter etter at han kom inn, holdt han unna Sogndal-forsvaret i nærmest knestående stilling før han fyrte via en midtstopper og i en bue over keeper Mbaye, men ballen landet på oversiden av tverliggeren.
Drøye ti minutter før slutt skulle det derimot lykkes for unggutten. Etter frispilling av Erik Ulland Andersen tok Fofana seg lekkert forbi midstopper Mansour Gueye og fikk banket ballen i mål.
Saken fortsetter under videoen:

Fofana med friskt innhopp da Molde slo Sogndal

– Nå har han fått bra med spilletid i de foregående treningskampene våre, og det er for at vi ønsker å få han skolert opp i det defensive også. Vi er ikke så bekymret for det offensive spillet hans, men han har ikke veldig mange kamper på dette nivået før han kom hit, så det er viktig at vi får brukt han nok nå i disse oppkjøringskampene. Han kommer bare til å bli bedre og bedre utover sesongen, forklarer Erling Moe.

Avdramatiserer skadelisten

Av de som normalt er i en toppet Molde-tropp, var det en del som manglet i dagens tropp. Sheriff Sinyan, Magnus Wolff Eikrem, Kristoffer Haugen, Björn Bergmann Sigurdarson, Marcus Holmgren Pedersen, Kristoffer Haraldseid og Fredrik Sjølstad manglet i kamptroppen, men Moe er ikke bekymret over situasjonen.
– Jeg regner med at når vi kommer til seriestart så tror jeg at jeg har stort sett alle tilgjengelig. Hvert fall slik det ser ut nå. Det er ikke snakk om kjempealvorlige skader på de fleste av dem.
At de mange skadene har blitt et tema i Molde forklarer sjefen med at Molde fikk en litt annerledes oppkjøring enn det som er normalt. Som kjent møtte Molde Hoffenheim og Granada i sluttspillet i Europa League.
– I den perioden ble det kampene som ble hovedfokuset og mange av de skadene vi har hatt er relatert opp mot det.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38