• Se Molde - Stabæk og alt annet av Eliteserien med discovery+
Molde og Andreas Linde har lenge vært i dialog angående en forlengelse av kontrakten til keeperen. 27-åringen, som var meget god i Europa League-kampene tidligere i vår har i følge rbnett vært avventende til å skrive ny kontrakt.
Hvis ikke partene skulle komme til en enighet er Ørjan Nyland og Ethan Horvath en mulig løsning. Lokalavisen skriver at de sitter på opplysninger om at de to har vært på lista over mulige erstattere hvis Linde forlater MFK. Trener Erling Moe vil ikke kommentere opplysningene.
Eliteserien
Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet
I GÅR PÅ 17:26
– Jeg vil ikke kommentere noen navn. Nå er det en pågående prosess mellom oss og Linde. Vi jobber med å forlenge kontrakten, sier Moe til Discovery.
Men hvis ikke det skulle løse seg med Linde, må Molde opp i høygir.
– Hvis ikke det løser seg må vi intensivere arbeidet, sier Moe til rbnett.
Ørjan Nyland spilte for Molde fra 2013 til sommeren 2015 da han gikk til den daværende Bundesliga-klubben Ingolstadt 04. Senere signerte 30-åringen for Aston Villa, men høsten 2020 signerte han en kontrakt ut sesongen med Norwich, som nylig rykket opp til Premier League.
Ethan Horvath var i Molde fra 2013 til 2017 og tok over som førstekeeper da Nyland forlot klubben. Han signerte for belgiske Club Brugge i 2017, men har mistet plassen som førstekeeper til tidligere Liverpool-keeper Simon Mignolet. Han sikret USA seieren over Mexico i nasjonsligaen i Nord-Amerika tidligere denne måneden.
Både Ørjan Nyland og Ethan Horvath står uten kontrakt 1. juli.
Nylands agent, Jim Solbakken har ikke svart på Discoverys henvendelser.

Keeper tilbake i trening

Andreas Linde ble skadet før kampen mot Sandefjord. Med andrekeeper Alex Craninx er utlånt til Lillestrøm, og Mathias Eriksen Ranmark var skadet, har 19-åringen Oliver Petersen voktet Molde-buret de siste kampene. Nå er Eriksen Ranmark tilbake i trening, bekrefter Moe.
– Det er vanskelig å si når Linde er tilbake, men nå er Mathias tilbake i full trening, sier Moe.
I tillegg til Linde på skadelisten er også Magnus Wolff Eikrem, Erling Knudtzon, Bjørn Bergmann Sigurdarson og Martin Ellingsen skadet. Bjørn Bergmann Sigurdarson ble operert i starten av juni, og er tidligst tilbake i midten av juli.
Moe forteller at han heller ikke vet hvor lenge Wolff Eikrem er ute. Martin Ellingsn håper Moe å få tilbake på banen i august eller september.
Eliteserien
Herjet foran 20 000: – Elsker sånne kamper
I GÅR PÅ 14:47
Eliteserien
Tidenes 16. mai – ny publikumsrekord på fotballens festdag
I GÅR PÅ 13:56