Populære sporter
All sport
Vis alt

RBK-vrakgodset omtales som et kupp: – Kan bli solgt for 10-15 millioner

Espen Blaker

Oppdatert 12/02/2021 klokken 20:19 GMT+1

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson er begeistret for Lillestrøms nye stopperkjøp.

Igoh Ogbu i duell med Runar Espejord

Foto: Scanpix

I juni i fjor slapp Rosenborg midtstoppertalentet Igoh Ogbu til Sogndal etter et vellykket låneopphold hos OBOS-klubben.
Nigerianeren, som fikk én offisiell kamp i sin RBK-karriere, imponerte bare mer og mer utover høsten og var i vinter ett av OBOS-ligaens heteste overgangsobjekter.
29. januar kunne Lillestrøm offentliggjøre at de hadde sikret seg 20-åringen i forkant av årets Eliteserie-retur.
– Kupp. Det er et kupp, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson om handelen i den siste episoden av Eliteserie-podcasten Indre bane.

Ingen kritikk mot RBK

Men svensken påpeker samtidig at han ikke mener RBK nødvendigvis gjorde noen stor blunder da de ga slipp på unggutten.
– Det er jo lett å tenke, med tanke på hvor bra han har gjort det siden han forlot RBK, at de var tjukke i huet sm lot ham gå omtrent gratis til Sogndal. Men å spille i Sogndal (og nå LSK) er noe helt annet. I RBK skal man være med å styre og prege kamper, og ta taktiske beslutninger på helt andre måter i mange tilfeller.
– Jeg sier ikke det var feil av RBK å kvitte seg med Ogbu på det tidspunktet de gjorde. Men at han kan bli solgt fra LSK for 10-15 millioner – ja, det kan fort skje, fortsetter Jonsson.
Men for at Ogbu skal bli en hit også i Eliteserien, mener Eurosports ekspert at han trenger å spille med riktig type stoppermakker.
– Han må spille med en stopper som har god struktur. Jeg ser de har vært veldig på Sondre Solholm Johansen i Mjøndalen. Da spør jeg: er det så god struktur på han? Nei, det er det ikke. Han er et monster i duellspillet, men strukturmessig? Tja. Sammen med Ogbu...da blir jeg litt stresset, merker jeg. Man skal spille Ogbu god.

Lanserer Ogbu-makker

For å spille Ogbu god var noe Sogndal bidro til, blant annet gjennom sin formasjon.
– I Sogndal spilte han som en del av en trebackslinje. Da har man litt større frihet og tåler å ta litt flere sjanser. Det er noe het annet å være bare to, sier Jonsson.
Eurosports ekspert kommer med sitt eget forslag til hvem LSK kan hente inn som Ogbus makker.
– Hva med Mikael Dyrestam? Har han signert for Sarpsborg 08? Er den avtalen klar? Nei, det er den ikke. Hvorfor skal ikke LSK kaste seg rundt og prøve å få han inn? Han er trygg, god og strukturert. En godt skolert stopper.
– Scenen er din, Simon Mesfin, avslutter svensken med et glimt i øyet.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame