Populære sporter
All sport
Vis alt

Hareide reagerer: – Feil framstilt

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 24/06/2021 klokken 18:29 GMT+2

Rosenborg-trener Åge Hareide sier han ikke har noe imot pride-markeringer i fotballen. Han mener uttalelsene hans er blitt blåst ut av proposisjoner.

Åge Hareide

Foto: NTB

Adresseavisen og Nidaros skrev torsdag at Hareide ikke ønsker pride-markeringer i fotballen, og at det blant annet gjelder regnbuefarger på cornerflagg og kapteinsbind.
– Det er helt feil. Jeg har ønsket å starte en diskusjon om hvilke retningslinjer vi skal ha for bevegelser og politiske markeringer i fotballen, sier Hareide til NTB.
– Jeg har ikke sagt at vi ikke skal ha regnbuefarger på cornerflagg og kapteinsbind. Jeg vet at klubben er med på det, og det har ikke vært noe problem. Det er direkte feil å fremstille det på den måten, sier Hareide.
Hareides uttalelser har fått sterke reaksjoner i sosiale medier. Kulturminister Abid Raja (V) har overfor Adressa bedt Hareide om å si unnskyld.
– I så fall må jeg unnskylde for en tittel Adresseavisen har laget. Det er overhodet ingen mening å gå ut mot pride, jeg støtter det de står for, sier Hareide.
RBK-treneren sier han vil ta kontakt med Adresseavisen og Nidaros for å reagere på hvordan han ble fremstilt.
Utviklingsredaktør i Adresseavisen Christer Johnsen sier til NTB at avisen kan dokumentere at de har sitert Hareide riktig.
– Vi rergistrerer at Hareide mener seg feilsitert, og det stemmer ikke. Intervjuet er basert på hans egne sitater, og vi kan dokumentere det, sier Johnsen.
Johnsen forteller at han selv har vært i kontakt med Hareide torsdag ettermiddag. Hva som ble sagt der, eller hvordan avisa kan dokumentere intervjuet, vil han ikke svare på nå.
(©NTB)
Sett denne?
picture

Preget Hareide åpen om Eriksen-situasjonen: – Har blitt lite søvn

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame