Det var torsdag at Åge Hareide uttalte seg kritisk om politiske markeringer i idretteen. Han uttalte at han støttet Pride-markeringer, men at de ikke hører hjemme i fotballen.
– Man bør holde idretten og fotballen helt fri for politikk og andre propagandasaker, som Pride er. Pride er på mange måter en propaganda for at folk skal være glad i hverandre. Det er okei, men ikke bruk idretten til det. De trenger ikke gå inn på vår arena. Det er ikke nødvendig, hos oss har det aldri vært en diskusjon, sa Hareide til Adressa om saken.
Eliteserien
Gleder seg til å se konkurrenten tilbake på banen: – Kjempeforsterkning
3 TIMER SIDEN
Hareide har etter at saken ble publisert reagert på hvordan uttalelsene hans ble framstilt i Adressa og Nidaros. Samtidig har utviklingsredaktør i Adresseavisen uttalt at avisen kan dokumentere at Hareide er korrekt gjengitt.

Koteng svarer

Hareides utsagn om Pride har skapt reaksjoner. Nå svarer Rosenborgs styreleder Ivar Koteng for klubben om Hareides uttalelser.
– Rosenborg har valgt å fronte og støtte Pride, nettopp for at det kan bidra til større likeverd. Vi tror at Rosenborg kan ha en påvirkning på noen. Så det er klubben sin holdning, sier Koteng til Discovery.
Les også: Hareide reagerer: – Feil framstilt
Men mener klubben at Pride kommer på lik linje med politiske markeringer?
– Man kan godt kalle det politisk. Men vi mener dette går mer på den humane, menneskelige siden, og at likeverd er hevet over det politiske.
– Kommer dere til å fortsette med markeringer som regnbuefargede cornerflagg og kapteinsbind?
– Ja, sier Koteng kort.

Ikke bekymret

Han forteller at han har snakket med Åge Hareide, og at de er enige i mye. Han påpeker at klubben støtter Pride, men legger til at treneren må få ytre sin mening.
– Åge er jo en ordentlig fyr med gode verdier. Så vi er ikke veldig bekymret for det. I tillegg er det sånn at hvis man er uenig, så er det nettopp styrken i et samfunn der likeverd og demokrati står sterkt.
– Skjønner dere at det blir reaksjoner når treneren i Norges største klubb ytrer seg slik?
– Ja, det skjønner vi.
– Er dette noe dere vil ta opp med Hareide, eller som vil få konsekvenser?
– Vi har åpenhet som en av våre verdier i klubben, og da må folk i prinsippet få lov til å mene og si det de vil. Det er den såkalte kostnaden med det. Men vi er stolte over at det er en verdi vi har, sier Koteng.
Han tror ikke at det vil bli vanskeligere for folk å føle seg velkommen på Lerkendal som følge av trenerens uttalelser.
– Nei, det er vanskelig for meg å tenke at man kan føle det sånn på grunn av dette.
– Nå har jeg jo sagt at klubben støtter Pride. Det er poenget her. Vi markerer dette hver dag i våre kanaler og det har vi tenkt til å fortsette med.
Sett denne?

Preget Hareide åpen om Eriksen-situasjonen: – Har blitt lite søvn

Eliteserien
Adams tilbake i full trening: – Merket at han har vært ute
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Norske toppklubber bes om å bruke mindre flomlys
9 TIMER SIDEN