TRONDHEIM: Få av de som var med på cup-exiten i Stavanger onsdag var å se på Rosenborgs treningsfelt torsdag ettermiddag. Mens elleveren trente inne, var hovedtreneren selv bare så vidt innom arbeidsplassen før han vendte snuten hjemover igjen med en forkjølelse, etter prøvelsen i det kraftige regnværet i Stavanger. Men de viktige unggutta på topp kom etter hvert luskende ut fra gymmen, full av lovord om jubilanten.
– Han er en veldig, veldig bra fotballtrener, som har gjort store ting. Vi har noen måneder igjen med ham, så vi får bare få den læringa vi kan mens han er her, for han vet hva som skal til for å bli best, sier Noah Holm.
Eliteserien
Skuffet Heggebø etter seksmålsthrilleren: – Ikke godt nok
19 TIMER SIDEN
Som dansk landslagssjef tok Hareide Holms fødeland til både VM 2018 og EM 2020 (som ble arrangert i 2021), og han var avgjørende da Holm kom til Rosenborg.
– Jeg har sett veldig opp til Åge siden han var landslagstrener for Danmark. Han var jo også en av de som ville ha meg her, og henta meg, og jeg har en veldig bra dialog med ham, så det blir selvfølgelig litt leit at han gir seg, men sånn er fotball; trenere og spillere kommer og går, sier han på Hareides 68-års dag.
Sett denne?

RBK-talent vurderer fremtiden: – Kan ikke vente lenger

Selv om 21-åringen har innsett at det går mot slutten av Hareides RBK-tid har han et lite håp.
– Dere prøver ikke å overtale ham til å bli?
– Jo, vi prøver kanskje litt med det vi gjør på banen, å få ham til å tenke at han skulle vært her et år til. Men jeg tror han innstilt på å slutte, har hatt en lang og utrolig fin karriere. Jeg håper vi kan ende det med å sende med ham litt edelt metall ut døra, smiler han.
LES OGSÅ: Tidligere RBK-spiller følte seg urettferdig behandlet av David Nielsen
Med onsdagens tap for Viking er det bare Eliteserie-gullet igjen å spille om dette året for RBK. Den 20. runden spilles søndag, da tar Rosenborg imot Mjøndalen på Lerkendal kl 18:00.
Eliteserien
Fagermo forstår fansens protest: – Heldigvis har vi ytringsfrihet
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
RBK-helten med blåøye: – Jeg ser femti prosent
21 TIMER SIDEN