Populære sporter
All sport
Vis alt

Nornes og Bakenga hyller Odd-nykommer: – Han har vært sjokkerende god

Anne Sturød

Publisert 26/04/2021 klokken 23:03 GMT+2

25 år gamle Solomon Owusu har ennå ikke spilt et eneste minutt i Eliteserien i sin karriere. Men både Odd-trener Jan Frode Nornes og spiss Mushaga Bakenga tror han vil ta den med storm i 2021.

Solomon Owusu

Foto: NTB

Oslo-gutten Solomon «Solo» Owusu kunne la gledestårene strømme da kontrakten var signert og han ble presentert som Odd-spiller i begynnelsen av februar. Veien til Eliteserien har vært lang, så sent som i 2015 spilte han kamper på sjuende nivå i Norge, men storspill for Raufoss i 2020 vakte interesse hos flere klubber på øverste nivå.
Jan Frode Nornes er svært glad for at 25-åringen valgte Odd.
– Det navnet kommer til å få wow-oppmerksomhet i år», spår Odd-treneren overbevist.

Imponerte som høyreback

Owusu ble omskolert fra midtbanespiller til midtstopper i løpet av sin tid i Raufoss. I treningskampen mot Jerv forrige uke imponerte han sin nye trener også som høyreback.
– Solo spilte høyreback med bravur. Han kan spille i alle posisjoner utenom keeper og har en x-faktor som er utrolig spennende. Jeg gleder meg veldig til å se ham i Eliteserien, sier Nornes.
Med høyrebackene Espen Ruud og Kevin Egell-Johnsen på skadelista til Odd inn mot seriestart kan nykommerens allsidighet raskt komme til nytte. Men Nornes håper å ikke måtte flytte for mye rundt på ham.
– Jeg er litt avhengig av å ha spillere som kan bekle flere posisjoner, det gir meg flere strenger å spille på. Men han skal ikke måtte spille på fem forskjellige plasser. Det blir i utgangspunktet stopper eller høyreback for Solo, sier Nornes i Eurosports Seriestart Spesial.
LES OGSÅ:

Best på trening

Også Mushaga Bakenga bruker store ord når han skal beskrive sin nye lagkamerat.
– Han er ekstremt spennende, sier Odd-spissen. Med tydelig trykk på "ekstremt".
– Han har vært sjokkerende god gjennom vinteren. Solo har rett og slett bare kommet inn og vært best på nesten hver trening. Han viser rutine, han kan spille opp eller passere ledd, han har fart, han har alt man trenger for å være en god stopper i Eliteserien. Jeg er spent på reisen hans framover, sier Bakenga.
Se hele episoden med Nornes og Bakenga i Seriestart Spesial med Odd her.
Flere episoder med Seriestart Spesial ligger allerede ute på Eurosport.no og flere episoder kommer fortløpende jo nærmere vi kommer seriestart 9. mai.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame