Populære sporter
All sport
Vis alt

Tromsø må ut med ekstrakostnad etter flykaos: – Brutalt

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 05/07/2022 klokken 13:13 GMT+2

Flystreiken i SAS skaper problemer for flere Eliteserie-lag, men ekstra ille er det for lagene i nord. Nå har Tromsø funnet en løsning for de to neste bortekampene, men det er ikke gratis.

Tromsø IL

Foto: NTB

  • Følg Kristiansund - Molde torsdag klokken 18 på discovery+
Tromsø møter Kristiansund og Molde på bortebane henholdsvis førstkommende torsdag og søndag. Nå har de funnet en løsning som gjør at de reiser nedover på onsdag og blir på kysten til kampen mot Molde er ferdigspilt.
– Vi har booket en enveisbillett med Norwegian for å sikre at vi kommer oss dit, sier Stig Bjørklund til Discovery
Det er dog ikke gratis. Lokalavisen Nordlys meldte om en ekstrautgift på 225.000 kroner som følge av SAS-streiken, men Bjørklund sier at det fremdeles er usikkerhet rundt beløpet.
– Det spørs om streiken er over når vi skal tilbake igjen, så jeg kan ikke si akkurat hvor stor den blir. Men akkurat slik det ligger an nå, så har vi hatt et godt samarbeid med NFF (Norges Fotballforbund for å finne en løsning som vi som klubb kan leve med.
Norsk Toppfotball vil dekke deler av den ekstra utgiften, men det er ikke nok til å dekke alt dersom prisen blir på 225.000 kroner. Prisen avhenger av hvordan SAS-situasjonen utvikler seg i de kommende dagene.
– Det var et foreløpig tall. Hvis det blir sånn at vi må kjøpe tur-retur og endre hotell og hele pakken, så ville det blitt en ren ekstrautgift på 225.000 kroner.
– Så er det litt avhengig av hva som skjer med SAS. Får vi tilbake noe fra dem fordi de er nødt til å kansellere, så blir ikke tapet så stort. Det vet vi ikke ennå. Fortsatt er det sånn at SAS kan gå både i morgen og når vi skal tilbake. Foreløpig er det ingen sikre regnestykker her, fortsetter styrelederen.
Tromsø er fremdeles usikker på hvordan de skal komme seg tilbake til Tromsø etter at de to kampene er ferdigspilt.

– Brutalt

Bjørklund legger ikke skjul på at det er tungt å risikere ekstrautgifter som følge av en streik de ikke har noe med.
– Det føles brutalt fordi vi i utgangspunktet har en anstrengt økonomi. Å få en ekstra utgift er rett og slett tøft for oss, meddeler styrelederen.
På den ene bookingen får Tromsø unnagjort to bortekamper. Det var en av årsakene til at Tromsø kunne gå med på det, samt den økonomiske bistanden fra Norsk Toppfotball.
– Det var fornuftig for vår egen del, men også for Molde og Kristiansund, som også har tøffe kampprogram. Derfor har vi valgt å gjøre det sånn, i og med at den økonomiske risikoen ble såpass begrenset, forklarer Bjørklund.
Norges nordligste Eliteserie-lag er den klubben som kommer verst ut av flykrisen. Klubben er avhengig av fly for å spille absolutt alle bortekampene i Eliteserien. Dermed håper Bjørklund at situasjonen løser seg så raskt som mulig.
– Streiken er en katastrofe for Nord-Norge, Tromsø og SAS. Så er det selvfølgelig også en politisk sak i fotballen også. Tromsø og Bodø/Glimt er de eneste lagene som må fly til absolutt alle bortekampene, og det gjør at vi har et større reisebudsjett på fly. Det gjør at vi er i en litt annen situasjon enn de andre norske klubbene. På en måte er det litt tøft, i tillegg er det dyrere å drive en sånn klubb, sier Tromsøs styreleder.
Sett denne?
picture

Gauseth oppsummerer: Tripic-rødt, ukens svalestup og «dommer-fade»

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame