Lekestue: Suverene Molde med brassescoring og festfotball

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 11/07/2021 klokken 20:25 GMT+2

Molde hadde få problemer med å revansjere det forsmedelige tapet mot Sarpsborg i forrige kamp. I dag leverte de en forrykende fotballfest i deres egen lekegrind, Aker Stadion.

Se høydepunktene: Molde sendte Odd hjem som slakt

Molde - Odd 5-0
Molde tok en overlegen seier hjemme på Aker Stadion i dag.
Selv om hjemmelaget hadde full kontroll, kunne Odd ha scoret både én, to og tre.
Odd måtte klare seg uten lagets suverene målscorer, Mushaga Bakenga. Den utenlandsaktuelle storscoreren pådro seg karantene etter sesongens fjerde gule kort i forrige runde. Fraværet av Bakenga skulle vise seg å bli stort, da bortelaget spilte seg til store sjanser, men ingen evnet å putte ballen i mål.
Laget fra Rosebyen har måttet klare seg uten kaptein og den kreative drivkraften Magnus Wolff Eikrem i flere kamper. Midtbanespilleren hadde ikke startet en kamp siden 12. juni for blåtrøyene, men i dag viste han hva han er god for.
Eikrem stod oppført med to målgivende pasninger før kampuret hadde bikket 20 minutter. Likevel vil kampen bli husket best for en praktscoring av en inbytter.
Nyervervelsen, Magnus Grødem, scoret sitt første Molde-mål på spektakulært vis da han brassesparket inn dagens fjerde scoring.
Se den elleville scoringen her:

Brassesparker inn sitt første Molde-mål

Tre nye poeng til topplaget Molde, som fortsetter å distansere rivalene bak på tabellen. Molde har fem poeng ned til Bodø/Glimt som innehar 2. plassen.
– Totalt sett er det en meget god fotballkamp av oss, sier Erling Moe til Discovery etter kampslutt.
Molde-treneren mener de var litt for gavmilde i førsteomgang, men at Molde totalt sett var det beste fotballaget gjennom hele kampen.
Han skryter også av de store profilene i laget, blant annet klubbens kaptein som har mistet flere uker med fotball grunnet skade.
– Jeg trodde kanskje han skulle være litt mer rusten, men han tok tak og det er dette han er så flink på. Han åpner opp forsvar og ser det ikke ikke så mange andre ser, så jeg synes det var kjempegodt å ha Magnus tilbake.
– Det var utrolig bra. Vi spilte en sinnsykt bra kamp og kjører over dem. Det tror jeg aldri jeg har vært med på mot Odd, men det kunne vært veldig mange flere mål her også, oppsummerer Wolff Eikrem.
Odd-trener Jan Frode Nornes var naturligvis skuffet etter å ha tapt kampen med fem mål.
– Det er selvfølgelig blytungt. De er ekstremt effektive. Vi har tre store sjanser i førsteomgang som vi ikke setter, og da går vi inn til pause med tre i sekken. Spillemessig synes jeg det er forholdsvis jevnt i førsteomgang. Vi åpner bra i andreomgang fram til 4-0, og da får vi kjørt oss ordentlig, sier Nornes etter kampen.
Han trekker fram det han mener ble matchavgjørende i dag.
– De vinner fortjent. Molde er Norges beste fotballag, og har x-faktor overalt på banen. Det manglet vi litt i dag.

Pangstart

Hjemmelaget trengte bare ni minutter på å gå opp i føringen. Bortelaget ble spilt dype, og etter et vakkert angrep fra hjemmelaget, fikk Moldes målfarlige venstreback, Kristoffer Haugen, æren av å sette kveldens første for hjemmelaget.
Åtte minutter senere får hjemmelaget uttelling etter et hjørnespark. Sheriff Sinyan steg til værs og satt ballen bak Rossbach med en knallhard heading.
Etter hjemmelagets andre scoring hevet bortelaget seg. Først fikk den tidligere Molde-spilleren Sander Svendsen muligheten til å redusere for bortelaget, men en god redning av Andreas Linde gjorde at Molde beholdt tomålsledelsen.
Odd var bra i minuttene etter scoringen. Gilli Rolantsson kom seg fri på sin venstreside, men en benparade av den svenske sisteskansen stoppet nok en gang skuddforsøket fra bortelaget.
Isteden var det hjemmelaget som skulle score nok et mål. Odd roter det til etter en igangsetting bakfra, og plutselig har Ohi sendt hjemmelaget i føringen, 3-0. Det var Ohi sin 14. for sesongen.
Bortelaget var ineffektive, og kunne hatt med seg flere scoringer inn i garderoben, men heller ikke Markus Kaasa fikk uttelling på en kjempesjanse etter 40 minutter. Midtbanespilleren brenner alle sjansers mor, da han skyter over fra sju-åtte meter.
Kampen var nærmest avgjort etter en overraskende jevnspilt førsteomgang. Et effektivt hjemmelag og et sjansesløseri av en annen verden fra bortelaget, gjorde at Molde gikk til pause med 3-0
Et skår i gleden ble det riktignok for blåtryøene, da Erik Ulland Andersen måtte gi seg etter 33 minutter.

Dundret videre

Det høye tempoet fra begge lag fortsatte etter pausen. Både Molde og Odd skaper flere gode muligheter i åpningsminuttene, men som i den første omgangen viste hjemmelaget hvorfor de topper tabellen.
Magnus Grødem scoret sitt første Molde-mål da han vartet opp med fotballkunst i motstanderens boks. Nysigneringen fra Sandnes Ulf brassesparket som nevnt inn dagens fjerde scoring.
Lagets toppscorer var heller ikke ferdig for dagen. Fem minutter etter dagens prestasjon, stanger Ohi inn sitt andre for dagen og Moldes femte.
Det ender til slutt med en overlegen femmålsseier til hjemmelaget.