Populære sporter
All sport
Vis alt

Lanserer Moldes sommerkjøp: – Perfekt profil

Andreas Hopen

Oppdatert 04/07/2021 klokken 21:11 GMT+2

Marcus Holmgren Pedersen har signert for Feyenoord, og Fredrik Aursnes er på utgående kontrakt. Joacim Jonsson mener han har funnet erstatterne.

Lanserer Moldes sommerkjøp

Molde går et spennende overgangsmarked i møte. Marcus Holmgren Pedersen er solgt til nederlandsk fotball, og Fredrik Aursnes kan fort være på vei bort.
– Molde har vært veldig flinke på spillerlogistikk, men for en gangs skyld er de ikke i forkant, sier Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson.
Han har derimot funnet erstatterne til de to nevnte
– De bør rette blikket sitt til Drammen. Der er Nico Mickelson. Han er høyreback, og vil passe perfekt inn i det Molde-laget. Har høyt tempo, god en mot en, og har internasjonalt snitt.
– Han er perfekt for Molde. Han kan utvikles og selges videre. Perfekt profil, forklarer Jonsson kort.
Erstatteren til Fredrik Aursnes var en av de mest fremtrende spillerne på Strømsgodset i 2019, og på tross av sin unge alder har sogndølen spilt 71 kamper for de blåkledde.
– Johan Hove er en toveisspiller, men ikke like god defensivt som Aursnes. Derimot er han enda bedre offensivt enn Molde-spilleren. Han har også god løpskraft. Det er en spiller jeg mener Molde bare bør hente. Også han kan selges videre, forklarer Jonsson.
Han mener Strømsgodset må infinne seg med sin plass i næringskjeden.
– Slik er hierarkiet. Molde er en større klubb enn Strømsgodset, de er i ulike ender av tabellen. Så her kan man selge, og få videresalg slik at man tjener enda mer penger på det, forteller den svenske fotballeksperten, som tidligere har vært sportslig leder i Fredrikstad.

Uenige om Ohi-salg

picture

Uenige om Ohi-avgjørelse: – De har en juvel

Tidligere i uka ble Ohi Omoijuanfo klar for Røde Stjerne fra og med neste sesong. Ole Erik Stavrum har uttalt at de valgte å beholde spissen, på grunn av spill i Europa og kampen om tittelen i Eliteserien. Men burde Molde selge toppscoreren allerede i sommer? Der ble ikke Joacim Jonsson og Viking-spiller Kristoffer Løkberg enige i søndagens Fotball Direkte.
– Hadde det vært opp til meg hadde jeg solgt han. Det jeg så av Datro Fofana i Europa League var mer enn nok for meg til å se at der har de en juvel. Og skal diamanten skinne, må han få spille, og gjerne mer enn han har gjort til nå. Da har de fort en enda bedre spiss enn Ohi på sikt, sier Løkberg.
Discovery-ekspert Joacim Jonsson påpeker at han i utgangspunktet er for at de norske klubbene skal selge når de har muligheten, men denne gangen mener han Molde bør beholde.
– Her synes jeg Stavrum og gjengen gjør det riktige. De har mistet Holmgren Pedersen, og kan miste Aursnes også. Å endre for mye når de skal ut i Europa, og ta tittelen tror jeg ikke er bra. Jeg tror Fofana har godt av en sesong i den rollen han har, sier Jonsson.
Løkberg tror pengene rår, også for Molde.
– Pengene rår til slutt. Budet ligger der og ulmer gjennom sommeren, så åpner overgangsvinduet, og Molde får hentet inn en erstatter, da blir situasjonen en helt annen, påpeker Viking-spilleren.
SETT DENNE?
picture

Ohi om overgangen: – Er en stor klubb

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame