Sarpsborg 08 - Molde 1-0 (0-0)
– Det er en jevn kamp som kan vippe begge veier, men vi var ikke gode nok i dag. Vi skaper ikke all verden, så det var skuffende, sier en skuffet Fredrik Aursnes etter tapet i Sarpsborg.
Midtbanespilleren mener det lugget for serielederen.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
3 TIMER SIDEN
– Er ikke giftige nok fremover. Kombinasjonene sitter ikke. Klarer ikke å holde i ballen lenge nok, slik at vi kan slite de ut, sier 25-åringen.
Steffen Lie Skålevik avgjorde kampen. Etter kampen var han klar på at det var godt å få uttelling etter tunge år.
– Det var utrolig deilig. Det har vært to tunge år for min del. Jeg har jobbet steinhardt i hele vinter, og har funnet gleden med fotballen igjen, sier målscoreren.
Se Sarpsborg 08s røde kort her (saken fortsetter under videoen)

Utvist for filming: – Han gjør som Bernt Hulsker

Sjansefattig førsteomgang

Med månedens trener og månedens spiller i Erling Moe og Ohi Omoijanfo var det et høytflyvende Molde-lag som gjestet Sarpsborg stadion. Men det var ikke finspillet som var i fokus i Østfold.
Det kom tre gule kort til Sarpsborg 08 i den første omgangen, som rett og slett betyr at det var flere gule kort enn målsjanser. Det nærmeste vertene var scoring var et langt innkast fra Nicolai Næss. Ballen endte til slutt hos Joachim Soltvedt som avsluttet med et sleivspark.
Men det var Molde som kom til den største sjansen i den første omgangen. Tre minutter før pause fikk Ola Brynhildsen avsluttet like innenfor 16-meteren. Skuddet sender Anders Kristiansen ut i full strekk, men sisteskansen redder godt. Heldigvis for vertene kom ikke Ulland Andersen seg helt frem på returen.
Også starten på den andre omgangen var sjansefattig. Ohi kom til en avslutning like før timen var spilt, men avslutningen ble for svak.

– Han scorer aldri

Med tyve minutter igjen kom det første skremmerskuddet fra vertene. Anton Saletros fikk ballen 40 meter fra målet. Dro en lekker skuddfinte på Martin Bjørnbak, og kom seg inn i 16-meteren, men skuddet gikk noen centimeter utenfor den borterste stolpen.
To minutter satt den for Sarpsborg 08. Bojang slo inn, og Ibrahima Kone tar ballen før Linde. Bjørnbak fikk klarert fra streken, men ikke lenger enn til Steffen Lie Skålevik som stanget ballen inn fra én meters hold. Lie Skåleviks første scoring på elleve måneder, og hans tredje Eliteseriescoring på de siste to årene.
– Han scorer aldri mål, han scorer aldri mål, men nå scorer han altså, utbrøt Joacim Jonsson i Fotball Direkte.

Rødt kort etter filming

Fem minutter før slutt kom Molde til en god sjanse. Sarpsborg 08 låg lavt med hele laget. Mathis Bolly fikk avsluttet fra 11 meter, men skuddet ble blokkert, heldigvis for Anders Kristiansen.
Så ble det nok en gang dramatikk. Saletros kom inn i feltet, og gikk i bakken. Ungareren hadde gult fra før, og Svein Oddvar Moen trakk frem det gule kortet for filming. To gule kort er lik rødt, og midtbanespilleren fikk marsjordre - uten noen protester.
Molde fortsatte å presse i sluttminuttene, med mange langballer inn i feltet til vertene, men det ble bare skapt halvsjanser fra Erling Moes menn, og Bohinen kunne juble for sin andre seier som Sarpsborg 08-trener.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41