Rosenborg bekrefter signeringen på sin hjemmeside.
– De har vist interesse for meg lenge, og det er en stor klubb og med en stolt historie. Jeg synes også de har en tropp som beveger seg i riktig retning, sier Ísak Snaer Thorvaldsson til Discovery om hvorfor han valgte RBK.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
02/12/2022 KLOKKEN 14:49
Islendingen har signert en femårsavtale fra årsskiftet.
– Hva kan RBK-fansen forvente seg?
– Jeg kommer til å kjempe for å vinne hver eneste kamp. Målene er bare en bonus, men jeg håper vi kan vinne ligaen. Jeg kommer til å kjempe for det, så det kan de forvente av meg, svarer nysigneringen selvsikkert.

– Spot on

Discovery har tidligere vært i kontakt med Ingvi Thor Sæmundsson, som er sportsjournalist for den islandske avisen Visir. Han var full av lovord om 21 år gamle Thorvaldsson.
– Han er veldig kraftig spiller, som et godstog. Han er også god teknikk og sterk på hodet. Han har en veldig god egenskap på å dukke opp på rett sted til rett tid inne i boksen, var Sæmundsson beskrivelse av Rosenborgs nysignering.
Det tegner et bilde Ísak Snaer Thorvaldsson kjenner seg igjen i:
– Det er ganske «spot on». Jeg er eksplosiv, jeg kan løpe med ballen, jeg er god i lufta og jeg liker å score mål. Jeg synes journalisten beskriver meg veldig bra, sier 21-åringen.

Hatt en kjempesesong

Denne sesongen har Thorvaldsson vært i scoringshumør for islandske Breidablik. På 20 seriekamper har 21-åringen scoret 13 mål og levert ni målgivende pasninger.
Det er 21-åringens klart beste utbytte i hans seniorkarriere. Til sammenligning leverte han tre mål og tre målgivende på 20 kamper for ÍA Akranes i fjor.
Mye av æren gir han til trenerapparatet.
– Trenerne i Breidablik har hjulpet meg mye. Jeg var litt overvektig da jeg startet sesongen, men alle i klubben hjalp meg mye, forteller spissen.
Han fortsetter:
– Spillerne skal også ha sin del av æren. Når du har gode spillere rundt deg, så spiller du bra selv. Da kommer også målene, så jeg er veldig imponert over hvordan vi har startet sesongen. Nå gjelder det bare å fullføre.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Rekdal etter målkalaset: – Blir 20 år eldre

Allsidig spiller

Noe av forklaringen bak den personlige suksessen kan skyldes et posisjonsbytte. I fjor spilte islendingen stort sett som indreløper, men har i Breidablik blitt konvertert til en venstrekantrolle.
Selv er han ikke så opptatt av hvor han spiller - så lenge han får spille.
– Hvor som helst på banen, egentlig. Jeg liker å spille på topp og på kant, men jeg har en midtbanespillers hode. Så lenge jeg får spille, er jeg fornøyd, forteller 21-åringen.
Thorvaldsson har slitt med skader de siste ukene, men bekrefter nå at han er på bedringens vei.
– Jeg føler meg veldig bra. Jeg har hatt noen skader og noen tilbakefall, men jeg kommer meg tilbake i toppslag og føler meg virkelig bra for øyeblikket.

Anbefalt av Ingason

Ísak Snaer Thorvaldsson kommer reiser ikke til Trondheim helt uten å vite hva som venter ham. Han har fått hjelp fra sin nye lagkamerat, Kristall Máni Ingason. De to islendingene kjenner hverandre fra U21-landslaget.
– Da han signerte for Rosenborg, visste han om interessen rundt meg. Han sendte meg bilder av byen og treningsfasilitetene. Han har fortalt meg masse om både byen og klubben, så han har hjulpet meg mye.
– Så han anbefalte Rosenborg?
– Ja, det gjorde han, forteller Thorvaldsson.
Før den fleksible kantspilleren skal ikle seg den sorthvite RBK-drakta, skal han fullføre sesongen med Breidablik.
Breidablik leder den islandske toppdivisjonen med 54 poeng. Det er 12 poeng mer enn KA Akureyri. Thorvaldsson og resten av det islandske laget har igjen fire kamper av sesongen. De er i ferd med å vinne sin første ligatittel på 12 år.
Sett denne?

Usikker fremtid for Eliteserie-kapteinen: – Sjekker andre muligheter

Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
02/12/2022 KLOKKEN 14:30
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
01/12/2022 KLOKKEN 12:03