• Se Kristiansund - Rosenborg søndag kl. 19.00 på MAX og discovery+
Kantspilleren det er snakk om er Ísak Thorvaldsson.
De to klubbene har i den siste tiden holdt en dialog om en overgang for den islandske spilleren og ifølge kilder til Nidaros og Nettavisen, som omtalte saken først, skal partnene være nære å komme til enighet om en overgang for 21-åringen.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
02/12/2022 KLOKKEN 14:49
Ingvi Thor Sæmundsson jobber som sportsjournalist for den islandske avisen Visir. Han forteller at Thorvaldsson - som har en fortid i akademiet til den engelske klubben Norwich - vil være en sterk signering for trønderne.
– Ísak har vært en åpenbaring denne sesongen, sier Sæmundsson til Discovery.
Spissen har scoret 13 mål for serieleder Breidablik så langt denne sesongen, hvorav seks av de kom i lagets første fire kamper.
– Det var den beste starten en spiller i Islands øverste liga har hatt på 26 år.
21-åringen signerte for Breidablik etter sterk avslutning på forrige sesong for klubben ÍA, som reddet nedrykk og samtidig tok seg til cupfinalen.

Blomstret etter posisjonsbytte

Etter overgangen til Breidablik ble han flyttet fra en midtbaneposisjon til venstrekant hvor han har fått sitt gjennombrudd.
– Han har blomstret i den nye posisjonen og han scorer og assisterer for gøy.
Sæmundsson påpeker at han har hatt et større fokus på sin fysikk i sesongoppkjøringen og at han har mistet hele ti kilo før årets sesong.
– Han er i sin livs form. Han er veldig kraftig spiller, som et godstog. Han er også god teknikk og sterk på hodet. Han har en veldig god egenskap på å dukke opp på rett sted til rett tid inne i boksen.
– Så lenge han kan holde seg i toppform og ungå skader vil han være en topp ressurs for Rosenborg, avslutter Sæmundsson.
Thorvaldsson selv forteller til den islandske nettstedet Fotbolti at han vet at det er dialog mellom klubbene.
– Jeg vet at samtalene med Rosenborg har kommet langt, men slik det er nå, tenker jeg ikke på det. Sesongen pågår fortsatt, og jeg fokuserer bare på å fullføre den, sier han.
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
02/12/2022 KLOKKEN 14:30
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
01/12/2022 KLOKKEN 12:03