• Se HamKam - Sarpsborg 08 søndag klokken 18 på discovery+
– Det er helt fantastisk. Det er utrolig morsomt å spille fotball om dagen, sier Joachim Soltvedt til Discovery.
Livet smiler for Sarpsborg 08-spilleren i «Solbyen» for tiden. Etter å ha startet årets første Eliteserie-kamp på benken, har Soltvedt startet de resterende ni.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
21 TIMER SIDEN
Men det har vært i en uvant rolle. I mangel på alternativer har kantspilleren tatt venstrebackplassen i navnebror Joachim Thomassens skadefravær.
– Akkurat nå er det veldig fint. Det var litt tilvenning i starten i treningskampene og begynnelsen i sesongen. Det er litt annerledes man må tenke på, spesielt defensivt, men offensivt er det ganske frie tøyler. Det passer meg fint, sier Soltvedt.
Sarpsborg er blant de mestscorende lagene i Eliteserien under Stefan Billborn. Den offensive fotballen har gjort at 26-åringen har fått brukt sine kvaliteter også høyt oppe i banen. Blant annet scoret han to mål i kampen mot Jerv, men han føler selv at han burde hatt mer uttelling.
– Jeg har bommet på utrolig mange skudd også. Det irriterer meg litt, så vi får prøve å sikte oss inn, ler den «nye» venstrebacken.
Med rikelig med spilletid og gode prestasjoner på venstrebacken, er det ikke utenkelig at han fortsetter å bekle rollen. Personlig har han heller ikke hastverk med å komme seg tilbake på kanten.
– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det. Akkurat nå er det bare å spille og nyte det mens jeg er på laget, så får vi se etter hvert. Nå er Thomassen skadet, som egentlig er den eneste rene venstrebacken vi har, men jeg stortrives på backen nå, forteller bergenseren.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Kaptein Henriksen om Sæter: – I dag får han lov til å ta seg en kald en

– Gjort en fantastisk jobb

Etter skaden til Joachim Thomassen har Soltvedt blitt en viktig brikke i Sarpsborg 08-laget. Stefan Billborn skryter av hvor fort han har klart å omstille, og forventer at hans nye alternativ fortsetter å ta steg.
– Han blir tryggere med ballen, vurderer bedre og får mer og mer utbytte for sin fantastiske venstrefot. I starten av sesongen da han startet å spille der ble det litt mer «safe» spill og han fikk ikke benyttet foten, men nå virker det som han vokser i rollen. Han kommer bare til å bli bedre og bedre.
– Er det sånn at du vil dyrke han som venstreback videre?
– Ja, det er det ingen tvil om. Han har gjort en fantastisk jobb der. Han kan spille i veldig mange posisjoner, men det er ikke tvil om at han er et godt alternativ der, svarer hovedtreneren.
Stefan Billborn mener den vikarierende venstrebacken er et godt bilde på hvordan spillere kan spille seg inn i laget, og påpeker at han holder døren oppe for alle som så langt har slitt benken.
– Om man er i startelleveren, så må man jobbe for å beholde plassen. Er man utenfor, så skal man kjenne at det finnes en mulighet for å ta en startplass, og «Sol» har gjort det fantastisk.

På utgående kontrakt

Soltvedt er i likhet med profilene Jonathan Lindseth og Anton Salétros på en kontrakt som løper ut ved årsskiftet.
Der to de andre trolig forsvinner, kan det være at Soltvedt forlenger avtalen sin.
– Jeg har hatt en liten prat med Sarpsborg. Vi får se hva det blir til, men det er lenge igjen av sesongen. Jeg stresser ikke med det nå, forteller han.
Soltvedt understreker at han ikke har hastverk med å finne seg en ny klubb.
– Akkurat nå trives jeg veldig godt, og gruppen har aldri vært bedre. Stemningen er fantastisk og det er gøy å gå på jobb hver dag.
Sett denne?

Dette sier sportssjefen om det kommende overgangsvinduet

Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
I GÅR KLOKKEN 10:46
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
I GÅR KLOKKEN 09:44