• Se den avgjørende Eliteserie-kampen mellom Mjøndalen og Bodø/Glimt på discovery+ søndag 17.00!
– Kampen i morgen blir nok ikke min siste i Glimt, uansett hva som skjer. Om jeg drar ut nå så har jeg et ønske om å komme tilbake en vakker dag, sa Patrick Berg under lørdagens pressekonferanse før Bodø/Glimts avgjørende Eliteserie-kamp mot Mjøndalen på Consto Arena.
Berg og Bodø/Glimt sikrer sitt andre strake seriegull dersom de tar poeng mot Mjøndalen søndag.
Eliteserien
Nøkkelspiller forlenger med RBK: – Et spennende prosjekt
18 TIMER SIDEN
Men etter nok en strålende sesong er Berg en av de som har spilt seg attraktive for større klubber. Han er åpen om at han har ambisjoner om utlandet, men kan ikke si med sikkerhet når han forlater Bodø/Glimt.
– Sånn som ting har blitt føler jeg at jeg sitter i en god posisjon uansett hva som skjer i min karriere. Så klart håper jeg det åpner seg noen muligheter der jeg kan utvikle meg enda mer. Om det blir i Glimt eller et annet sted gjenstår å se. Men de tre siste årene i Glimt har jeg vært en del av en kultur og en gruppe som egentlig mangler sidestykke. Jeg er stolt og glad for at jeg har vært med på det, og føler jeg drar nytte av det hver dag. Jeg føler ikke at jeg har nådd toppen i Glimt heller, og er ganske sikker på at jeg kan fortsette å ta steg uansett hvor det er, forteller Patrick Berg.
Sett denne?

Får servert fansens bønn – åpner opp om avtrykket han vil etterlate

Personlige ambisjoner

Nå er det Mjøndalen-kampen som er i fokus, men med ferdigspilt serie vil prosessen med å vurdere framtiden begynne.
– Jeg har så klart personlige ambisjoner om å nå høyest mulig og lengst mulig i min egen karriere. Det er en diskusjon jeg ig klubben må ta i ukene som kommer, om det er irkig nå eller må skje på et senere tidspunkt, sier Berg.
Kjetil Knutsen, som også varsler en snarlig avgjørelse om sin framtid, unner Berg en mulighet i en større klubb.
– Jeg har veldig forståelse for spillere som ønsker å oppleve andre ting enn Bodø/Glimt. Det eneste jeg sier til dem er at de må treffe på timing og klubbvalg. Det er så viktig at det er riktig valg når de først tar valget. Både tidspunktet og at man finner en klubb som passer. Det må til slutt spillerne finne ut av, men jeg respekterer det den dagen Patrick ønsker å gå videre, sier Knutsen.
Les også: Knutsen om egen framtid: – Viktig å være ærlig mot seg selv
Begge to hevder at de ikke tenker noe særlig på at kampen kan være deres siste i klubben. Det er arbeidsoppgaver som er i fokus, og presset legges over på Mjøndalen, som kjemper desperat mot nedrykk.
– Jeg forstår at Mjøndalen, Stabæk og Brann kan føle at de har kniven på strupen. Vi har et fantastisk utgangspunkt, og det i seg selv er veldig bra. Ja, vi har spilt tre uavgjorte kamper, men det vi er gode til er å gå gjennom kampene og se på prestasjon. Og der har det vært mye bra. Noe formdupp ser jeg over hodet ikke. Jeg ser ekstremt mange muligheter i morgen og gleder meg sinnssykt til den kampen, sier Knutsen.
Sjekk hva Knutsen og Berg sier før kampen:

– Ingen i verden ville byttet bort denne posisjonen

Eliteserien
Sportssjef og hovedtrener bekreftet: Forlater NFF for Odd-jobben
24/01/2022 PÅ 20:10
Eliteserien
Henter tidligere Arsenal-unggutt til Eliteserien
24/01/2022 PÅ 17:26