• Se alt om den dramatiske siste serierunden i Fotball Direkte på discovery+, søndag fra klokken 15:30!
DRAMMEN / OSLO (Discovery):
Forutsetningen er enkel: Tar Bodø/Glimt ett poeng eller mer mot nedrykkstruede Mjøndalen på Consto Arena søndag kveld, forsvarer de tittelen og blir kronet til seriemester for andre år på rad.
Eliteserien
Nils Arne Eggen er død
10 TIMER SIDEN
Laget kom direkte fra Ukraina og bortekampen mot Zorya Luhansk i Conference League torsdag kveld, og forbedrer seg til gullkampen på hotell i Drammen.
Der møtte Kjetil Knutsen og Patrick Berg pressen dagen før dagen.
Ikke uventet handlet likevel de aller fleste spørsmålene om den ventede avklaringen omkring Knutsens trenerfremtid.
– Er det din siste kamp som trener i Bodø/Glimt?
– Det er litt viktig at du slipper de andre til også, svarer Knutsen med et smil og en liten latter.
– Jeg tror de andre her lurer på det samme, svarer NRKs reporter på pressekoferansen der Discovery og flere andre medier er til stede.
– Begynner dere ikke å bli ganske lei av å spørre om det samme da? Dere får jo samme svar hele tiden. Jeg har jo vært veldig åpen på hvordan dette skal være. Jeg har sagt at når jeg har noe å formidle, så skal jeg formidle det, sier Knutsen og fortsetter:
– Det nærmer seg med stormskritt. Så jeg sparer dere for mange spørsmål og ønsker ikke å kaste vekk tiden deres. Slik kommer det til å bli selv om dere er flinke til å pakke inn spørsmålet på en god måte. Det blir akkurat samme svaret.
Så legger han til:
– Jeg har sagt at det nærmer seg. Det blir ikke til neste jul, for å si det slik.

– Glimt som er best i Norge

I tillegg påpeker han følgende:
– Og så er jo dette veldig enkelt, da. Jeg har jo en kontrakt med Bodø/Glimt. Folk glemmer liksom det, jeg har kontrakt i Bodø/Glimt. Dere spør så mye om en annen klubb, men akkurat nå, før den siste kampen, er Bodø/Glimt det beste laget i Norge. Det er vi som har gjort det bra i Europa. Bodø/Glimt er en bra klubb, altså, sier Knutsen.
Den siste uka har det skjedd mye i Trondheim. Milos Milojevic har vært på besøk og er senere ute av dansen. Kjetil Rekdal er siste navn inn i miksen.
– Vet du hva som har vært fantastisk? Da vi reiste til Ukraina så vi fikk beskjed om at det var veldig lurt å slå både PC og telefon på flymodus. Det gjorde jeg, og det har vært helt fantastisk, så jeg har ikke fått med meg noenting overhodet. På den måten var det veldig fint å være i Ukraina, men jeg er veldig glad vi bor i Norge, ler Knutsen.

– RBK skal få ha sin prosess

I forbindelse med årets siste Rosenborg-trening lørdag, bekrefter nå også styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen at han har hatt to samtaler med Kjetil Rekdal. En torsdag og en fredag. Flere fra styret skal ha vært involvert. HamKam-leder Bent Svele har også bekreftet til Discovery at RBK har henvendt seg til klubben.
Etter det Discovery kjenner til, skal Rekdal ha hatt sonderingssamtaler med RBK, men det er ikke kommet så langt at det foreligger et konkret tilbud på bordet å ta stilling til ennå.
Kjetil Knutsen har ennå ikke bekreftet offentlig at han angivelig skal ha takket nei til klubben.
– Har du takket nei til Rosenborg?
– Jeg har lært gjennom et langt liv i fotballen at jeg kommer ikke til kommentere noe som omhandler andre klubber. De har ofte sine prosesser i ting, og de skal få lov å ha sin prosess. Det blir helt feil å gjøre det. Så hvis det er noe overhodet som omhandler Rosenborg, så må du spørre Rosenborg. Det er fair det, synes jeg i hvert fall.
RBK-styreleder Ivar Koteng har ikke besvart Discoverys henvendelse lørdag.

Ærlig mot seg selv

Supporterne Discovery har snakket med, er klare i sin bønn til Knutsen: Ikke forlat oss!
(Artikkelen fortsetter under):

Får servert fansens bønn – åpner opp om avtrykket han vil etterlate

På spørsmål om den siste og avgjørende gullkampen i Mjøndalen søndag, samtidig som uvissheten er der, har Knutsen mye på hjertet.
– De supporterne som kommer på Consto i morgen, kommer til å støtte laget og det blir en utrolig artig kamp. Og så, uansett hva som skjer, Bodø/Glimt er ikke bygget opp av enkeltpersoner. Vi er blitt dømt nord og ned av dere når spillere har forsvunnet, men det er noe i den identiteten og måten klubben har jobbet på over lang tid, og jeg må snakke for den tiden jeg har vært i Bodø/Glimt, som gjør meg så overbevist om at Bodø/Glimt kommer til å fortsette å rulle og gå på en veldig bra måte, uavhengig av om det er meg eller Patrick (Berg, sidemannen på podiet) eller enkeltmennesker som forsvinner ut.
– Og det er helt naturlig, slik er det i alle klubber. Og på noen tidspunkt kan det være utrolig bra at det skjer, spesielt i den rollen jeg har. For det kan være at spillergruppen trenger noe nytt. En ny stemme, et litt nytt tankegods som gjør at klubben kan gå videre og utvikle seg enda mer.
– Slik er jo mekanismene, og så er det å finne timingen, når er det riktig? Og det som er fantastisk i Bodø/Glimt, er at vi kan prate om slike ting. Jeg håper at jeg kommer dit selv og at det ikke er noen som skal fortelle det til meg. At «nå Knutsen, nå er tiden inne». Jeg håper jeg ser det selv. Det er litt viktig, og derfor er det av og til viktig at man evaluerer det arbeidet man har gjort og tenker gjennom ting, og hvis man skal være ærlig utad, må man også være ærlig overfor seg selv. Det er i hvert fall viktig for meg.
Knutsen gjentok at han gjerne skulle sett at det var 50 spørsmål om det samme og ikke 100, selv om han påpekte at det gikk helt fint for ham å svare på det hver gang.
– Jeg må få lov å ha en ærlig prosess med mine nærmeste. Da jeg kom til Bodø var min datter sju år. Dette vet journalistene som følger oss fra Bodø. Jeg er i Bergen noen få ganger i året, og av og til er familien på besøk oppe i Bodø. Det blir en rå prioritering hele veien. Noen blir skadelidende. Jeg må være ærlig overfor meg. Og de som står meg nærmest.

Oppsummerer trenerspørsmålet i RBK: Slik er forskjellene

Eliteserien
Følges av RBK og Molde – gir klar beskjed om stopperkometen
16/01/2022 PÅ 16:54
Eliteserien
Stølås-exiten bekreftet: – Kom neppe til å få sentral rolle hos oss
13/01/2022 PÅ 15:12