Sarpsborg 08 - Stabæk: 4-1
– Vi knuste Stabæk ganske greit, sa Sarpsborgs tomålsscorer Jonathan Lindseth etter kampen.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
Over 5500 tilskuere var på plass på Sarpsborg Stadion lørdag kveld. På Lars Bohinen og co sin meny stod Stabæk - et lag i bunnstriden - desperate etter poeng.
Siden 5-0 tapet mot Strømsgodset i slutten av september, har 08 nå fem seiere og et tap mot serieleder Bodø/Glimt. Før møtet med Bærum-laget, var det første gang siden juli-august i 2018, at Sarpsborg har vunnet tre ganger på rad.
Hør hva Bohinen hadde å si etter seieren (saken fortsetter under videoen):

– Vi møter et Stabæk-lag uten selvtillit

Blytung start for Stabæk

Ved innmarsj var det både flammer og fyrverkeri. Om det var rettet mot 6. november i 2009, 12 år siden, da Sarpsborg sørget for at nabolaget Fredrikstad FK rykket ned til OBOS-ligaen, er godt mulig.
Allerede fire minutter etter avspark, utliknet hjemmelaget. Anton Salétros leverte en bakromsball til lagkamerat Eirik Wichne, og Stabæk-keeper Marcus Sandberg feilberegnet. Jonathan Lindseth - som stod foran et åpent mål - fikk så ballen av Wichne og hjemmefansen kunne hoppe av glede.
– Ballen stusset litt vel fort i gresset, sa keeper Sandberg i pausen.
En blytung start for bunnlaget Stabæk. Og tyngre skulle det bli.

Målfest

Etter en litt varierende første omgang, tok hjemmelaget mer plass på banen i de siste 45 minuttene og sjansene kom titt og ofte.
15 minutter før slutt startet målfesten.
08-spiller Ole Halvorsen rev seg løs på utsiden av Stabæks 16-meter og fikk lagt innlegg. Kollega Kristian Fardal Opseth brukte sin lange tå og ballen trillet sjenert inn i mål. 2-0.
Tre minutter senere kom Lindseth alene med keeper - og satt sitt andre mål for kampen med en lekker lobb over Sandberg. Det ble hans mål nr. 8 på seks kamper. Så, ett minutt etter, fikk Stabæk-spiller Mathis Bolly fatt i ballen - så opp - og fyrte ballen i nettet. 08-keeper Ander Kristiansen stod alt for langt ute.
For å sette punktum på kampen, fikk Dario Canadjija ballen, kjørte en perfekt utført skuddfinte - og leverte den så videre til Opseth som også scoret sitt andre mål i kampen.
På grunn av at Brann klarte å dele poeng med Rosenborg, samme kveld, står nå de og Stabæk med like mange poeng i bunnen av tabellen. Helt nederst ligger Mjøndalen, med 19 poeng, med en mindre kamp spilt.
– Når vi ikke treffer helt og sprekker opp så slipper vi inn alt for mange mål. Sånn har det vært hele sesongen egentlig, og jeg hadde forventet litt mer. Det er mange kamper igjen, og det handler om å ta den kvalikplassen. Det her er ikke godt nok, sa en skuffet Stabæk-trener Eirik Kjønø etter nederlaget.
Se hva mer Eirik Kjønø hadde å si etter tapet:

Kjønø etter tapet: – Heldigvis ikke tre poeng til Brann

Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35