Brann og Rosenborg delte poengene: – Vi måtte i kjelleren

Oppdatert 06/11/2021 klokken 20:38 GMT+1

Det ble en underholdende batalje mellom Brann og Rosenborg i Bergen, hvor lagene til slutt delte poengene.

Se høydepunktene: Brann-Rosenborg

Brann-Rosenborg 2-2
Brann og Rosenborg var på jakt etter viktige poeng i hver sin ende av tabellen lørdag kveld. Brann i bunnstriden, Rosenborg i kampen om Europa-plassene. Men lagene utlignet hverandre i en jevn og underholdende kamp.
Dermed var det to trenere som kunne konstatere at de kun fikk med seg ett poeng hver.
– De er nok litt mellomfornøyde både Horneland og Hareide her, konstaterte Discovery-kommentator Kenneth Fredheim.
– Totalt sett er Brann nærmest. De har to skudd i treverket. Men Rosenborg var gode i perioder i andre omgang de også. En herlig fotballkamp, sa Tor Ole Skullerud.
– Vi snakket om at vi måtte ned i kjelleren, og det måtte vi. Vi mangler litt ekstra kvalitet, selv om vi scorer noen mål, og skulle tatt det hjem, var dommen fra Sivert Heltne Nilsen.
Etter poengdelingen ligger Rosenborg fortsatt poenget bak Viking på fjerdeplass i Eliteserien, og kan bli passert av Lillestrøm søndag. Brann klatret opp på kvalifiseringsplassen, med like mange poeng som Stabæk. Bærumslaget tapte hele 1-4 mot Sarpsborg lørdag.
Se hva Horneland hadde å si etter kampen:

Horneland skuffet og lei seg: – Vi skal vinne

Ampert

Det ble hett på Brann Stadion da Sivert Heltne Nilsen gikk hardt inn i Erlend Dahl Reitan.
Dahl Reitan responderte med sinne og pådro seg gult kort, det samme som Heltne Nilsen fikk.
– Det er på grensen til rødt kort på Sivert Heltne Nilsen, meldte Tor Ole Skullerud etter hendelsen, hvor Heltne Nilsen var sent inne i beina på RBK-backen.
Men så var det målene som kom i fokus. Rosenborg-komet Emil Konradsen Ceide fikk en enkel jobb med å sette inn ledermålet etter godt forarbeid av Dahl Reitan.
Men så var Rosenborg i det gavmilde hjørnet. Rot i eget forsvar sørget først for at Bård Finne kunne banke inn utligningen, før en fryktelig pasning fra Pavle Vagic endte hos Ruben Kristiansen, som satte i gang et angrep Robert Taylor til slutt fikk ekspedere i nettet.

Armbrudd

Like før pause måtte Brann gjøre et bytte etter at Ruben Kristiansen pådro seg et stygt armbrudd. Backen landet forkjært i en duell med Carlo Holse og ble tatt av banen på båre.
Kristiansen ble fraktet til sykehus for ytterligere undersøkelser, men ifølge Brann-lege Arne Instebø skal det etter forholdende ha gått fint med Kristiansen da han forlot stadion.
Kristiansen ble erstattet av 19 år gamle David Wolfe.
I andre omgang fortsatte sjansene å komme i begge ender. Men det var Carlo Holse og Rosenborg som fikk uttelling. Holse var våken på en ball i feltet og fikk satt den ned i hjørnet bak Brann-keeper Grill.