Populære sporter
All sport
Vis alt

Forklarer årsaken bak snuoperasjonen: – Noe av det viktigste i fotball

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 30/07/2022 klokken 14:49 GMT+2

Vålerenga har gått fra å være i nedrykkssumpen til å kunne se oppover på tabellen. To av hovedstadsklubbens største profiler forklarer hvordan de har snudd den negative trenden.

Sahraoui har åpnet målkontoen: – Deilig at den kom

  • Se hovedkampen Jerv - Vålerenga lørdag klokken 20:00 på MAX og discovery+
INTILITY (Discovery):
Juli måned har vært som en renessanse for Vålerenga. Fra å kjempe med ryggen mot veggen, har tre seire på rappen gjort at Vålerenga ligger forholdsvis trygt plassert midt på tabellen med 20 poeng på 15 kamper.
– Jeg tror ikke bare det er deilig for oss som klubb, men for alle som ser på også. Vi har hatt litt motgang, men nå har vi funnet flyten. Vi må bare holde rytmen videre, sier Osame Sahraoui til Discovery.
Den talentfulle kantspilleren scoret sitt første mål for sesongen i 4-2-seieren over Viking forrige helg. Han legger ikke skjul på at det smakte godt å være tilbake på scoringslisten.
– Det var viktig, ikke bare for min egen del, men for laget også. Vi var veldig bestemt på å gi alt, og vi ville vise de som hadde avskrevet oss at vi kunne vinne tre på rad.
– For min del var det deilig. Det var min første scoring på veldig lenge. Det var deilig at den kom. Nå må jeg bare opprettholde det, fortsetter 21-åringen.
Se hele intervjuet med Osame Sahraoui øverst i artikkelen.

Tørke

For å finne forrige gang Osame Sahraoui scoret i den kongeblå drakten, må vi tilbake til 24. oktober i fjor. Det gikk altså nøyaktig ni måneder mellom hans siste scoring i 2021 og hans første i 2022.
– Det påvirker alle, men jeg prøver å være i en sone og være tålmodig. Jeg vet at alt kommer til sin tid. Den kom nå, selv om det tok lang tid, men jeg må bare jobbe med meg selv, sier han om måltørken.
Han har, i likhet med resten av Vålerenga-angrepet, måttet tåle kritikk for sesongstarten.
I midten av juni kom Discovery-ekspertene Christian Gauseth og Lars Bohinen med sine tre største skuffelser så langt i sesongen. Gauseth hadde Vålerengas frontrekke på en 2. plass, mens Bohinen hadde Sahraoui alene som nummer to.
– Jeg hadde trodd han skulle få ut de ferdighetene han har, så de har blitt tellende, men det har han ikke klart. Det har vært en skuffelse. Jeg hadde virkelig håpa han skulle blomstre i år, sa Bohinen den gang.

Slo tilbake

Men den siste tiden har både 21-åringen og resten av angrepsrekken til Vålerenga svart på tiltale. I tillegg til å score, vant Sahraoui straffe og ble kåret til banens beste av blant annet VGs spillerbørs.
– Vi er en storklubb som skal være i toppen. Når det ikke går vår vei, så vil folk skrive litt mot oss og prøve å finne utfordringer som vi har. Men vi tror på hverandre. Vi har en så bra moral, og vi står sammen uansett om det går bra eller dårlig. At det løsner litt nå, smaker veldig godt.
– Hvorfor har det snudd for dere nå?
– Det er selvtillit, egentlig. Vi har bygget på den sammen. Først og fremst handler det om å gjøre det bra på trening og gi maks hele tiden. Det har vi gjort, i alle fall den siste tiden. Jeg føler vi har gitt litt ekstra, så det er kommet som et resultat i kampene. Alle i angrepsrekken jobber tett sammen, enten om man starter eller sitter på benken, svarer venstrekanten.

– Noe av det viktigste

Sahraoui får medhold fra motsatt kant. Amor Layouni har i likhet med Vålerengas venstrekant stilnet kritikerne den siste tiden. Svensk-tuniseren står med målpoeng i de tre siste kampene, og peker på samme nøkkel som rekkekameraten.
– Selvtilliten er bedre. Det tror jeg er det viktigste. Vi har fått tilbake selvtilliten, og det kjennes ut som vi kan vinne hver eneste kamp vi går inn i nå.
– Jeg tror det er noe av det viktigste i fotball. Du kan være en veldig god spiller, men uten selvtillit så er du veldig dårlig. Nå har hele laget fått selvtillit. Vi spiller bra fotball, vi skaper sjanser og vi scorer på de sjansene vi får, noe vi ikke har gjort tidligere denne sesongen, legger Layouni til.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Vrakingen sendte kapteinen i tenkeboksen: – Fikk meg til å reflektere

Nykomponert fronttrio

Layouni fikk en vanskelig start på sesongen. Etter å ha spilt andrefiolin bak Aron Dønnum i starten av sesongen, pådro han seg en skade som holdt ham på sidelinjen i sju strake kamper. Fra tribunen så han sitt eget lag slite med å plukke poeng.
– Det var kjedelig, men du så at spillet var der. Du visste at det ville snu på et tidspunkt. Vi måtte bare gjøre mål på sjansene. Du så at selvtilliten var veldig lav på noen spillere. Som sagt, dersom du er en veldig god spiller med dårlig selvtillit, så spiller du ikke bra, forteller høyrekanten.
Så kom han tilbake med et smell. Layouni var Vålerengas giftigste i 0-1-tapet mot Odd. Etter det scoret han i 3-0-seieren over Kristiansund, ble kampens eneste målscorer i seieren over Sarpsborg og leverte en målgivende sist mot Viking.
Med andre ord blomstrer han i en nykomponert angrepsrekke. Vidar Örn Kjartansson og nevnte Dønnum var førstevalg i frontleddet ved sesongstart. Nå er det Layouni og Sahraoui, samt Henrik Udahl, Seedy Jatta og Jacob Dicko Eng som slåss om plassene.
De to store profilene har forlatt klubben, og Vålerenga har startet å plukke poeng. Likevel vil ikke Sahraoui høre snakk om at enten Kjartansson eller Dønnum var et problem for Oslo-laget.
– Mange prøver å påpeke at de var problemet, men det var de ikke. Det var vi som et lag. Vi hadde et problem og det måtte vi fikse. Vi skal ikke peke og skylde på hverandre. Det liker jeg ikke, egentlig, poengterer 21-åringen.
Sett denne?
picture

Spilte sin siste kamp for Vålerenga: – Vi må lage et eget ord for han

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame