Populære sporter
All sport
Vis alt

Fullstendig «hodemist» etter Europa-triumf: – Blant de største øyeblikkene

Helene Fineide

Publisert 29/07/2022 klokken 15:35 GMT+2

Et nærmest fullsatt SR-Bank Arena kunne torsdag se Viking på overtid avansere videre i Europa. Det fikk daglig leder, Eirik Bjørnø, til å miste det helt på sidelinjen.

Markus Solbakken

Foto: NTB

Det er ikke hverdagskost å se laget sitt, godt inn i overtiden, slå forhåndsfavoritt Sparta Praha og med det ta et steg nærmere Europa-drømmen.
Det fikk derimot daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø, sammen med 10 000 Viking-supportere bli vitne til, da Stavanger-laget i det 92. minutt satte inn 2-1 mot det tsjekkiske storlaget, og med det avanserte videre til tredje runde i Conference League.
– Stemingen har vært ganske elektrisk det siste døgnet, sier en lattermild Bjørnø til Discovery dagen derpå.
– Man er selvsagt veldig glad for å ha tatt seg videre i Europa. Dette er det vi har satset på og tar oss nærmere et eventuelt gruppespill som er den store målsetningen, fortsetter den daglige lederen.

Ellevill feiring

Bjørnø fikk med seg det nervepirrende oppgjøret fra sidelinjen, og da Mai Traore scoret på overtid, rant begeret over for klubbens leder.
Se video av Bjørnøs elleville reaksjon etter at seieren var et faktum:
– Fullstendig hodemist, sier Bjørnø om sin egen feiring, etterfulgt av en oppgitt latter.
– Jeg vet ikke helt hva som skjedde der, for det eksploderte litt. Du begynner å forberede seg på ekstra omganger og en mulig straffekonkurranse. Så kommer det en sånn scoring, og da ble det rett og slett en hodemist fra Bjørnø, forklarer den daglige lederen om feiringen som har gått sin gang på Twitter.

– Nok et knepp i beltet

Dette er langt fra første gangen Viking viser seg frem i Europa, men Bjørnø mener torsdagens triumf skriver seg inn i klubbens historie som en av de største øyeblikkene.
– I fare for å bli historieløs, så er det ikke rettferdig å rangere seieren. Vi har hatt flere store opplevelser med cupgull og hjemmeseieren mot Chelsea for å nevne noe, som både unge og gamle fortsatt snakker om. Men det er ingen tvil om at denne kampen vil føye seg inn i rekken der. Det er blant de største øyeblikkene i moderne tid, sier Bjørnø før han fortsetter:
– Det å få slå et lag fra Europa som skal være en god del bedre, sammen med 10 000 kokende supportere, det er historisk viktig for Viking, og nok et knepp i beltet av uforglemmelige øyeblikk.
I tillegg til eufori blant supporterne, er også torsdagens seier, en viktig bidragsyter på den økonomiske fronten. Før torsdagens seier var Viking allerede garantert tre og en halv million kroner. Med avansement videre øker summen til fem og en halv. Ved en eventuell playoff er klubben sikret syv og en halv million.
Likevel er det ikke den økonomiske biten Bjørnø og Viking gleder seg mest over.
– Det som virkelig har betydning det er å få gi publikum denne opplevelsen. Det er så ufattelig gøy. Seieren kan ikke måles i penger, det er verdien det gir for både unge og gamle i klubben som vi nå smiler mest av, sier Bjørnø avslutningsvis.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame