Reaksjonen fra supporterne kommer etter at tolv spillere tok seg inn på Brann-spillere tok seg inn på stadion natt til tirsdag.
Senere kom det frem at hendelsen etterforskes av politiet etter å ha mottatt opplysninger om et mulig seksuelt overgrep.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
«I dag markerer vi med stillhet på tribunene til 19:08 ut i kampen. Vi markerer med det at klubben er større enn alle og at vi krever respekt og dedikasjon fra alle som spiller i den røde drakten.» skriver Bataljonen på sosiale medier.
Styremedlem i Bataljonen, Gjert Moldestad, mener det er viktig å gi en klar beskjed om hva supporterne synes om hendelsen.
– Det er for å gi en klar melding av hva vi forventer av de som spiller for SK Brann. Vi aksepterer ikke på noen som helst måte det som har skjedd i denne saken, sier styremedlemmet til Discovery.
At markeringen varer i 19 minutter og åtte sekunder er ikke tilfeldig.
– 19 minutter og åtte sekunder er ganske lenge, men 1908 betyr også noe spesielt. Det var året Brann ble stiftet. For oss er Brann noe ekstremt viktig – det betyr noe. Vi har en historie, en kultur og en identitet som vi er glad i, forteller Moldestad og fortsetter:
–Vi forventer at når du tar på deg en Brann-drakta eller signerer en kontrakt med klubben, så skal du følge de verdiene som klubben har. Det er det mange her som ikke har gjort.
LES OGSÅ: To spillere utelatt: – Jeg har ikke hatt én tanke på fotballen

– Brann Stadion er vår katedral

Det er ikke bare Bataljonen som vil markere med stillhet. Bergens Glade Gutter, en annen supportergruppering, har også tatt initiativ for 19 minutter og åtte sekunder med stillhet.
Gjert Moldestad tror flere supportere har behov for å uttrykke misnøyen de har hatt etter hendelsen på Branns storstue denne uken.
– For oss er Brann Stadion et historisk og viktig sted. Det er vår katedral. På gresset skal det være en innsats og en stolthet av drakten. Det skal være et spill på banen som viser at du bryr deg om drakten, men så viser det seg at det har foregått noe helt motsatt inne på stadion.
– På stadion har det vært fyllefest og mangel på respekt for klubbens lover, regler og verdier. Det er skandaløst, sier en frustrert Moldestad
Etter kampuret bikker 19:08 i søndagens kveldskamp, vil igjen Brann-supporterne støtte de elleve utvalgte i rødt på Brann-stadion.
– Da skal vi starte jobben på tribunen. Det er en del av beskjeden om at vi kanskje kan se litt fremover, uten at saken er avsluttet selvsagt. Vi har ikke tenkt til å stå stille hele kampen, bekrefter Gjert Moldestad.
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41
Eliteserien
Inne i landslagsvarmen etter drømmesesong: – Befriende at vinduet er stengt
16/09/2022 KLOKKEN 14:30