Det bekrefter daglig leder Vibeke Johannesen overfor pressekorpset etter lørdagens trening på Nymark.
– Etter enighet med Mikkel Andersen og Kristoffer Barmen, så er de ikke til stede på trening i dag. De kommer heller ikke til å være med i kamptroppen i morgen.
Tidligere i dag kom det fram at Mikkel Andersen og Kristoffer Barmen manglet på treningsfeltet, selv om alt tydet på at de skulle være klare.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
EN TIME SIDEN
Begge spillerne var en del av de tolv som tok seg inn på Brann Stadion natt til tirsdag.
Daglig leder forklarer årsaken til at duoen er utelatt.
– Det skyldes de interne bruddene som skjedde natt til tirsdag. Det har også vært belastende for dem, så det er en vurdering sammen med dem at de står over treningen i dag og kampen i morgen. Jeg tror rett og slett de ikke er klare for det, og det er ikke riktig for oss, meddeler Vibeke Johannesen.
Senere har det blitt klart at turen etterforskes av politiet etter å ha mottatt opplysninger om et mulig seksuelt overgrep, men hverken Andersen eller Barmen etterforskes for en mulig straffbar handling.
– De er ikke under etterforskning av politiet, bekrefter Johannesen.
Hun understreker videre at både klubben og spillerne er inne i en krevende situasjon.
– Vi står midt i en dypt tragisk og trist sak for klubben og alle involverte. Det er den vanskeligste situasjonen vi har vært i, sier Branns daglige leder.
Fredag opplyste klubben at de tett interndialog med spillerne som deltok på den mye omtalte festen. Nå starter jobben med å reparere klubbens omdømme.
– Det er veldig trist at det er noen som har tatt noen veldig dårlige valg som påvirker så mange. Nå er vi nødt til å komme til bunns i alt, for vi er nødt til å ta de riktige grepene. Vi må begynne å bygge opp igjen tilliten, som er så rammet av dette. Vi har en stor jobb foran oss, sier Vibeke Johannessen.
LES OGSÅ: Slakter Brann-spillernes timing: – Totalt hodemist

Ønsket ikke være med i morgen

Brann-trener Eirik Horneland forteller at de to spillerne kom til han og ba om å slippe helgens kamp.
– Kristoffer Barmen kom til meg i går og sa at han ikke ønsket å være en del av helgens tropp. Han var mentalt sliten og har vært det gjennom uken. Jeg innvilget den biten der, så snakket jeg med Mikkel i dag tidlig. Han har også hatt det tøft, og var heller ikke mentalt kapabel til å være med i helgen.
– Jeg synes det er avskyelig, sier treneren videre om at Brann Stadion har blitt brukt som et sted for nachspiel.
På spørsmål om han er i tvil om det er flere som burde utelates fra morgendagens tropp, svarte Brann-treneren følgende:
– Jeg er i tvil om det hele. Jeg har ingen peiling på hvor vi står. Denne uka har jeg ikke hatt én tanke på fotballen. Så ærlig må jeg være. Hvordan kampen i morgen går? Har ikke peiling.
Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
5 TIMER SIDEN