Populære sporter
All sport
Vis alt

– Akkurat nå er jeg mer bekymret for smitte enn været

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 09/12/2021 klokken 15:20 GMT+1

Værmeldingen per nå tilsier at alle kampene på søndag kan gå som normalt. Verre blir det dersom det bryter ut smitte i en Eliteserie-tropp.

Både gullkampen og nedrykksstriden kan bli satt på pause hvis den nye omikron-varianten dukker opp i en Eliteserie-tropp

Foto: NTB

– Akkurat nå er jeg mer bekymret for smitte enn været.
Det sier konkurransedirektør i Norges Fotballforbund Nils Fisketjønn til Discovery.
Ut fra nåværende værmelding, ser det ikke ut som det skal by på noen store utfordringer, men utviklingen i koronasituasjonen kan sette en bremser på både gullfest og nedrykk.
For den nye mutasjonen omikron skaper hodebry for NFF før siste serierunde. Med ulike karanteneregler og alt å spille for i siste serierunde, vil et virusutbrudd by på store utfordringer.
– Nå er det ekstra komplisert, for det er ulike karanteneregler for omikron og deltavarianten. Det kan skape utfordringer for oss.
– Spesielt hvis det er omikron med de karantenereglene som gjelder der, fortsetter Fisketjønn.
Karanteneplikt for nærkontakter med en bekreftet smittet hvor det er mistanke om omikron, utvides til også å gjelde øvrige nærkontakter, ikke bare husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. Dermed vil et helt lag bli satt ut av spill dersom en spiller får påvist omikronvarianten.

Både gull- og nedrykksstrid kan bli satt på vent

– Vi gjør som vi gjorde i fjor. Det vil si at de kampene som ikke er gjensidig avhengige av hverandre vil gå. Nå er det litt mer komplisert i år, for Bodø/Glimt møter Mjøndalen, sier Fisketjønn.
Det betyr at alt i toppen og alt i bunnen kan bli satt på vent. Hvis det for eksempel dukker opp smitte i Mjøndalen-troppen, betyr det at kampene til Molde, Brann og Stabæk - i tillegg til Bodø/Glimt og Mjøndalen - må vente med å spille den siste runden.
– Vi har ulike typer scenarioer og varianter ute og går her, men det viktige er at klubbene holder seg smittefri for at det kan gå som planlagt, forteller Fisketjønn.
Det er ikke et alternativ å la resten av kampene som involverer bunnlag gå, hvis et annet blir satt ut av korona.
– Vi kommer ikke til å reversere innenfor fair play eller løpe en risiko at noen kan spille på resultat. Da får vi heller vente, selv om det er vinter, slår konkurransedirektøren i NFF fast.

Gjeninnfører ikke protokollen

Selv om den nye mutasjonen har sørget for nasjonale tiltak, vil ikke den strenge protokollen i toppfotballen gjeninnføres.
– Vi har diskutert om vi skulle gjeninnføre protokollen. Etter diskusjonen med medisinsk har vi landet på at vi ikke gjør det, forklarer Nils Fisketjønn.
Konkurransedirektøren har full tiltro til at klubbene vil klare å overholde de nødvendige smitteverntiltakene på egenhånd.
– Klubbene er godt kjent med dette og vet hva som skal til. De har vært ekstremt flinke. Vi har hatt ekstremt lite smitte den siste perioden, så vi ser ingen grunn til å innføre et regelsett som klubbene egentlig kan.
– Vi har stadig kontakt med klubbene, og det var akkurat en klubb som tok kontakt og sa at de lever i en boble, avslutter han.
picture

Står på kanten av stupet: – Vi har egentlig rykket ned allerede, så vi slår nedenfra

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame