LERKENDAL/OSLO (Eurosport.no):
Det ble klart at Kristoffer Zachariassen gikk til Rosenborg fra Sarpsborg 08 allerede i desember, men det ble ikke helt den oppkjøringen han hadde sett for seg med sitt nye lag.
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
9 TIMER SIDEN
– Det har vært en veldig rar oppstart. Vi kom veldig godt i gang i januar/februar og så begynte det å skje litt rundt omkring. Det har ikke blitt helt slik jeg hadde ønsket med tanke på sesongstart, men sånn er det for alle andre land også, så dette er noe vi må stå opp mot sammen. Så får vi bare se frem til sesongen starter i juni, sier Zachariassen til Eurosport.no.
Han forteller hvordan det var med usikkerheten før serien fikk grønt lys til å starte opp igjen.
– Altså første uken der, da var det jo litt verre. Men så bare glemmer du det og tenker at du må holde formen gående og være klar på startstreken når startskuddet går. Det var den usikkerheten for alle og du kommer ikke noe lenger ved å tenke på det. Så man måtte bare ta en dag om gangen og når vi endelig fikk datoen, så man skikkelig lyset i tunellen.

Forskjeller

26-åringen kom fra Sarpsborg 08 hvor han hadde vært siden 2017. Etter å ha vært noen måneder i Rosenborg forteller han om forskjellene fra sin tidligere klubb.
– Det er selvfølgelig mye likt, men jeg synes det er så stor kvalitet i spillerne som er her. Du har generelt et veldig høyt snittnivå på spillerne og folk er veldig god på egentrening. Du har liksom ikke en fridag, du har en restitusjonsdag. Det er høy kvalitet fra start til slutt hver dag på samtlige spillere. Det er et stort sprang og det er veldig bra trøkk på alt som blir gjort, fra maten som blir spist til treningen som blir gjort. Generelt høyt nivå, forteller han.
– Har du opplevd utvikling for din egen del?
– Jeg føler at jeg har tatt steg, men jeg kjenner at jeg fremdeles har en del å jobbe med og det er jo sånn det skal være. Jeg må fortsette å gå for egen utvikling og felles utvikling. Jeg føler jeg har tatt steg på enkelte ting og kommet godt inn i formasjonen og å vite hva som kreves av rollen. Så skal jeg fortsette å jobbe med å heve kvaliteten, både i spill og ellers i hverdagen.

Horneland-spiller

Zachariassen sier til Eurosport at han har høye forventninger til seg selv før seriestarten.
– Jeg skal først og fremt inn å vise hva jeg er god for. Så håper jeg at jeg skal få bidra med målpoeng og gjøre min jobb for at laget skal vinne. For det blir en tøff oppstart uansett hvordan terminlisten blir. Jeg tror det blir en tøff start, så da skal jeg gjøre mitt for å bidra til at vi får den best mulige starten.
Da han får spørsmål om han ser på seg selv som en klassisk «Horneland-spiller» på grunn av at han har mye «power» i seg og løper mye, svarer han:
– Han krever jo mye løpsmessig og trøkk i spillet og den type ting, og det føler jeg at jeg har. Men som sagt så må jeg fortsette å jobbe med spillestil og vise at jeg kan bidra offensivt og defensivt også. Men jeg satser på at jeg kan bli en god Eirik Horneland-spiller, smiler han.
RBK-treneren mener Zachariassen er en god match for Rosenborg.
– Han er den perfekte til å spille indreløper i Rosenborg. Han er løpssterk, flink uten ball, flink til å komme seg inn i boksen og være avgjørende med assist og scoring. Sterk i luften. Så har han de rette holdningene. Veldig «Rosenborgsk» i stilen sin, sier Horneland.
– En Horneland-spiller også?
– Hvordan ser en Horneland-spiller ut? Men vi er glad i gutter som har gode holdninger, vi er glad i gutter som jobber hver eneste dag for å bli litt bedre og han er en av dem.
Sett denne?

Tror tett kampprogram kan gjøre det vanskelig for klubber med krevende spillestil

Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07