– Vi vet jo det er unntakstilstand i samfunnet, så vi synes det er fornuftig at man skal kunne kjøre noen overganger før seriestart, uansett når det blir, sier Nils Fisketjønn til Eurosport.no.
Det er snakk om å dele opp sommerens overgangsvindu, slik at klubbene får to uker til å kjøpe og selge spillere på før seriestarten.
Eliteserien
Molde-treneren takket nei til utenlandsk klubb
16 TIMER SIDEN
– Om alle blir enige, er ikke godt å si. Jeg er helt sikker på at vi finner en løsning som alle stiller seg bak.
Konkurransedirektøren i NFF har jobbet med en løsning på hvordan klubbene skal få kunne utnyttet seg av overgangsvinduet nå som seriestarten er utsatt og vinterens vindu stenger allerede onsdag 1. april.
Det var Bergensavisen som først omtalte saken.
Overfor Eurosport forteller Fisketjønn at klubbene har fått frist til 16:00 mandag til å komme med tilbakemeldinger og synspunkter på vedtaket.
– Jeg venter på tilbakemeldinger innen klokken 16:00 i dag, både på herre- og kvinnesiden. Vi kommer ut med informasjon om endelig vedtak senest på tirsdag, kan han informere om.

– Fornuftig

Sportssjef i Mjøndalen, André Nevstad, er en av de som må ta stilling til vedtaket. I Nedre Eiker synes man NFF er inne på noe.
– Vi har nå skjønt at 1. april kommer veldig fort, så det er fornuftig. Denne typen løsning tenker vi i Mjøndalen at bør absolutt være aktuelt og formålstjenelig.
– Nå som man vet så lite om framtiden, kan det være lurt å skyve på vinduet.
For selv om MIF ikke fokuserer på spillerlogistikk nå, innrømmer Nevstad at en eller to planer gikk midlertidig i vasken da viruset traff landet.
– Det viktigste nå er å ta vare på de som allerede er her etter hva som har skjedd. Men i utgangspunktet før dette inntraff, så jobbet vi med en til to spillere som kunne komme inn. Så må vi se an den økonomiske situasjonen ved neste vindu om vi fortsatt kan hente dem, forteller han.

Ingen fanesak

Erik Espeseth er daglig leder i Vålerenga og synes også NFF gjør det riktige.
– Vi er jo egentlig ganske enige. Det er bra at man legger inn en mulighet for en mellomperiode som ikke har ligget der før. Det er nok fornuftig nå som serien ikke er i gang.
Likevel hadde det ikke gjort all verdens av forskjell for Vålerenga, mener Espeseth.
– Det er ingen fanesak for oss. Vi har hatt et veldig rolig vindu og ville hatt det uansett. Vi er opptatte av våre egne spennende talenter i stallen. Det er lokalt vi satser, og det ser man på treningskampene våre i vinter også.
Det kokte bra rundt Vålerenga i vinter da de skulle ansette ny hovedtrener:

Fristen nærmer seg – dette sier Espeseth dagen før

Eliteserien
Skadet Glimt-spiller: – Vet ikke hvor lenge jeg er ute
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Toppklubbene vil ha VAR i norsk fotball – innføres trolig i 2023
I GÅR PÅ 15:09