På Intility var Vålerenga i gang med trening igjen tirsdag formiddag. Klubben var gjennom mye av forarbeidet allerede fra fredag, for å ta en avsjekk på om alle kravene i protokollen fra Norges Fotballforbund var mulige å gjennomføre.
– Det er for oss som for alle andre, vi må forholde oss til protokollen fra NFF og NTF. Det er veldig klart og tydelig. Vi hadde et veldig bra møte med Lise Klaveness i går, som var felles for alle toppklubbene, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen til Eurosport.
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
19 TIMER SIDEN
– Vi hadde et utkast til protokollen allerede i forrige uke, og gjennomførte en pilot for å se om det var mulig å gjennomføre. Det gjorde vi fredag før helgen, selv om protokollen da ikke var endelig. Så i løpet av helgen ble den vedtatt, og da hadde vi fått gjennomført alle tiltakene som vi måtte for å kunne gjennomføre vanlig fotballtrening fra i dag, både med informasjon til alle berørte parter, individuelle samtaler og nå plenumsamtaler med klubblegen i dag morges, tilføyer han.
Dag-Eilev Fagermo ledet økta ute på det grønne kunstteppet, og flere så ut til å stortrives med å spille fotball igjen. Ingen i klubben har heller hatt trøbbel med sykdom.
– Klubblegen sa det veldig bra: Vanligvis kommer du inn og lurer på om du skal dra hjem igjen når du har vondt i halsen. Nå skal du være hjemme hvis du lurer på om du har vondt i halsen eller andre ting. Vi har vært heldige, så ingen har vært syke eller noen ting på veldig lenge, sier Ingebrigtsen.

Ønsket ekstra trening

En annen gledelig melding til spillerne og trenerne, er at permitteringene nå oppheves fra med neste uke.
– Veldig tidlig i fasen var tilbakemeldingen fra styret og daglig leder at når vi har en måned igjen, må vi ta mål av oss om å være tilbake for fullt. Så selv om det er tøft for oss som for alle andre, var det veldig gledelig at Erik Espeseth kom innom i dag og orienterte om at den avtalen står ved lag. Så fra mandag 18. mai er alle 100 prosent tilbake i jobb.
Det gjelder de som er ansatt på sport, men ikke de øvrige ansatte i klubben.
– Det var veldig gledelig å observere at mange spillere syntes det var leit å høre og følte på ansvaret at resten av klubben fortsatt er helt eller delvis permittert. Men vi løser opp A-laget nå for å kunne være konkurransedyktige når sesongen starter igjen.
Allerede hadde klubben lagt opp til tre treninger denne uken, med økt tirsdag, onsdag og fredag. Ifølge Ingebrigtsen skal spillerne ha ytret ønske om å få lov til å trene også torsdag og bedt om at det ble lagt opp til det i tillegg.
Inntil videre er det ikke lagt opp til treningskamper, men Vålerenga har som flere andre klubber et ønske om å få gjennomført noen før alvoret starter i midten av juni.
– Vi har løse avtaler med alle gode naboer, pluss Bodø/Glimt. Så snart vi får beskjed, enten det blir gruppeoppsett eller vanlig serie, og vet hvem som møter hvem, så har vi en slags samstemthet med naboene. Vi må ha et håp om det, men det krever at alle holder oss disiplinerte. Vi håper å få til noen kamper.

Viktig spørsmål

Klubbens nye midtbanesjef, Fredrik Oldrup Jensen, mener at spillerne ikke er blitt hørt når man har laget smittevernplanen for å få gjennomført fotballsesongen, og var i et intervju med VG kritisk til et regime som han mener legger «voldsomme begrensninger» på spillernes liv.
– Det har ikke vært noen dialog med oss spillere i disse forhandlingene, så vidt jeg vet. Dette er noe NFF og klubbene har kjørt på med for å få åpnet fotballen igjen. De har gått god for at alle spillerne har mulighet til å bruke 24 timer av døgnet sitt på fotballen, sier han i artikkelen.
Jørgen Ingebrigtsen sier han ikke har lest saken selv, men innrømmer at han også synes det er heftig.
– Vi var innom det på møtet i sted også, at det er heftig. Det er ingen som har reagert sånn voldsomt. Men jeg skjønte at Fredrik setter fingeren på et viktig spørsmål, og det er jo kjempebra. Det var ingen som sa eksplisitt på møtet i dag at det har de ikke anledning til eller dette ønsket de ikke, men det er jo diskutert, sier Ingebrigtsen og fortsetter:
– Mange har jo forskjellige utfordringer med familieliv og sånt. Men akkurat den gangen her var vi enige om at da får de hjemme bidra litt ekstra.
– Er det slik at hvis en eller annen spiller sier at de ikke får til dette, så må man da bli tatt ut av gruppa på et vis?
– Ja, vi diskuterte det i sted. Hvis man ikke har mulighet til å følge reglementet slik det skal følges, så kan man heller ikke være en del av kohorten, som det heter på medisinspråket. Da kan du ikke være i gruppa, rett og slett. Men vi har ikke hatt det caset, så vi har ikke helt diskutert hvordan vi i så fall skal løse det, men det måtte ha blitt konsekvensen.
– For man kan vel ikke tvinge noen heller?
– Nei.

Slik testes Eliteserie-klubbene – vi ble med Mjøndalen på innsiden

Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
I GÅR PÅ 19:00
Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
I GÅR PÅ 13:18