TRONDHEIM (Discovery):
– Det er vel som de sier, at det er mange om beinet. Det er tøff konkurranse i Rosenborg og sånn skal det være. Så jeg trener og står på, sier Gustav Valsvik.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Det er hans respons på det trener Åge Hareide og sportssjef Mikael Dorsin sa til Discovery om klubbens stoppersituasjon tidligere denne uka.

– Føler jeg fortjener spilletid

Der sier Rosenborgs trener at veien er lang til førstelagsspill for både Valsvik og bosniske Besim Serbecic, som i likhet med lagkompisen var utleid i fjor (til Sarajevo i hjemlandet). Valsvik tilbrakte høstsesongen på Nadderud og er ønsket velkommen tilbake av Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann, men foreløpig er 27-åringen i trening på Lerkendal.
– Hvis vi slipper Markus Henriksen ned som stopper så blir jo køen lengre, men det får de nesten styre selv. De er under kontrakt og det tar vi hensyn til. Men det blir mange som kjemper om midtstopperplassen, er Hareides analyse av situasjonen.
Det er med andre ord stadig stillstand i spørsmålet om midtstopperbauta Valsvik sin framtid, selv om signalene fra Hareide er tydelige.
– Akkurat nå så ser det ikke lyst ut med tanke på spilletid, men ting kan jo endre seg og jeg har en kontrakt her jeg forholder meg til. Jeg føler selv at jeg har prestert bra på trening i vinter og at jeg fortjener spilletid, er Valsviks beskrivelse av egen hverdag.

– Må kanskje se meg om etter andre muligheter

I januar gikk han kraftig ut mot egen klubb i lokalavisa Adressa, der han beskyldte Rosenborg for å forsøke å fryse ham ut av klubben han har vært i siden 2019-sesongen. Oppslaget førte til at han fikk en reprimande av Hareide. Siden har det vært lite dialog mellom trener og spiller, slik Discovery oppfatter situasjonen.
– Jeg har ikke så mye mer å kommentere rundt det, det er et tilbakelagt kapittel, er alt Valsvik vil si om situasjonen.
På spørsmål om han svarer i ekstra diplomatiske ordelag fordi han fikk en kraftig advarsel tidligere i år, svarer sogningen:
– Først og fremst har jeg en kontrakt her, men om jeg blir plassert langt bak i køen så må jeg kanskje se på andre muligheter for jeg spiller. Men jeg er RBK-spiller og gir jernet her.
Han gjorde sine saker godt for Stabæk på høsten i fjor og bæringene er på jakt etter en midtstopper. Det samme er Lillestrøm, Strømsgodset og Brann, likevel sier Valsvik at han ikke har hørt noe fra Rosenborg om klubber har banket på døra på Lerkendal med en henvendelse.
– Alt det der går via agenten min (Jim Solbakken, red.anm) og som Rosenborg sier så er det ikke noe konkret som de har kommet til meg med. Men at det er mange bra klubber du nevner der, det er det ikke tvil om, sier han.

Gratis til Brann ikke ideelt

Rosenborg har under Hareide hatt en solid ryddeaksjon i stallen gjennom vinteren. I tilfellene Erik Botheim, Gjermund Åsen og Pål André Helland har RBK vært villige til å finne løsninger, enten ved å terminere kontrakt, utleie eller la gå gratis.
Etter det Discovery kjenner til har både Strømsgodset og Brann kommet med henvendelser på Valsvik, uten å få gjennomslag. Godt gasjerte Valsvik har en lønn som ikke kan matches av de aktuelle klubbene, som er avhengig av at Rosenborg er villige til å økonomisk tap på nok en spiller.
Å slippe en tidligere landslagsstopper i sin beste alder gratis til Kåre Ingebrigtsens Brann står neppe øverst på ønskelista på Brakka.
Valsvik ønsker ikke å kommentere eventuelle nye arbeidsgivere, annet enn at han bekrefter at han uttalte seg positiv til en mulig retur til Strømsgodset overfor lokalavisa Drammens Tidende.

Får spilletid denne uka

Han vil heller ikke si noe om han opplever at Rosenborg er villig til å la ham gå til en sum under markedsverdi, eller til og med gratis, slik enkelte kilder hevder.
– Sagt utad så er det jo ingen henvendelser, så da er det jo ikke noe å snakke om. Det er vanskelig for meg å kommentere hvordan klubben har håndtert situasjonene med Pål André og de andre, svarer Valsvik.
Han fikk ikke spilletid i årets første treningskamp mot Raufoss lørdag, som endte med 3-0-seier, men han sier Hareide har gitt signaler om at det vil være muligheter for spill mot Ranheim eller Tromsø denne uka.
– Det blir mye spilletid på alle framover, hele troppen skal bli brukt er beskjeden vi har fått, sier Valsvik til Discovery.
RBK møter Ranheim førstkommende onsdag, Tromsø på søndag, Kristiansund neste onsdag og deretter Ranheim igjen den 2. mai.
Deretter venter serieåpning mot Vålerenga på Intility søndag 9. mai.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51