Populære sporter
All sport
Vis alt

Vålerenga-spiller terminerer kontrakten: Fortsetter karrieren i USA

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 18/12/2020 klokken 18:33 GMT+1

Mohammed Abu hadde opprinnelig kontrakt med VIF ut 2022, men fredag ble partene enige om å terminere kontrakten.

Mohammed Abu

Foto: NTB

Det skriver Vålerenga på sine hjemmesider fredag ettermiddag.
Mohammed Abu har dette året vært på utlån i DC United i USA. Fjorårets sesong ble delvis ødelagt på grunn av en kneskade, og det er derfor en god stund siden det norske publikummet har sett den ballsikre midtbanespilleren i aksjon.
Nå er han altså ferdig i Vålerenga. Det er ikke kjent hvilken klubb Abu fortsetter karrieren i.
– Vi ønsker å takke Abu for tiden i Vålerenga, og ønsker han lykke til i USA, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen til klubbens hjemmeside.
29-åringen fra Ghana har vært i en rekke klubber siden Manchester City snappet opp talentet tilbake i 2010, da han dro fra moderklubben SC Accra i hjemlandet. Kun noen dager etter at Abu ble presentert som Manchester City-spiller dro han videre på utlån til Strømsgodset.
Det ble med cupgull og halvannen sesong i Drammen, før han drøye tre måneder senere var klar for en ny periode i Godset – etter å ha vært innom tyske Eintracht Frankfurt på lån i noen måneder. Denne gangen ble det med kun tre måneder i Norge, før midtbanespilleren nok en gang dro videre på lån i ny klubb – denne gangen i spanske Rayo Vallecano.
Med seks låneopphold i perioden fra august 2010 til februar 2014, kjøpte omsider Strømsgodset ghaneseren fra Manchester City i 2014.
Mohammed Abu tilbragte tre år i Drammen, før amerikanske Columbus Crew snappet han opp i 2017. Året etter dro han videre på utlån til Vålerenga. I Oslo imponerte Abu stort, og det endte med at VIF signerte en permanent avtale med ghaneseren.
Avtalen mellom hovedstadsklubben og Mohammed Abu strakk seg opprinnelig ut 2022, men nå har partene altså valgt å gå hvert til sitt.
Sett eller hørt ukas ferskeste utgave av Spillerådet?
picture

Episode 69: Spillerrådet Awards, selvevaluering og brutalt ærlige ønsker om Mjøndalen-nedrykk

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame