Gullkampen i Eliteserien har vært avblåst lenge. Det eneste som gjenstår er at Bodø/Glimt også sikret seg gullet rent teoretisk. Det kan skje allerede denne helgen.
Men kampen om de to medaljeplassene bak Glimt lever i beste velgående. De to medaljelagene får etter alt å dømme spille nyvinngen UEFA Europa Conference League neste år, med mindre Molde samler så mange koeffisientpoeng i årets Europa League-gruppespill at andre- og tredjeplassen i Eliteserien får spille kvalifisering til Europa League også om et år.
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
7 TIMER SIDEN
Men først skal den jevne medaljekampen avgjøres. Molde innehar andreplassen med 46 poeng, Rosenborg ligger på tredje med 45, mens Odd og Vålerenga ligger på henholdsvis fjerde og femte, men Odd er foran VIF med flere scorede mål.
Vi har spurt tre av våre eksperter om hvem de tror tar medaljeplassene etter at de syv siste kampene er spilt. Her er deres tips:

Tor Ole Skullerud

– Dette blir et race. Jeg tror det blir veldig jevnt. Så skal jo disse lagene møtes i noen oppgjør seg imellom og. Det blir nok noen friske kamper, sier Skullerud.
Han synes ikke avslutningen er lett å spå, men kommer med følgende tips:
2. Molde
– Jeg synes de er i bedre form igjen, etter å ha hatt en nedtur på et tidspunkt. Nå ser de sterke ut. Fire av deres syv siste kamper er hjemme. Jeg tenker at det er en fordel på deres eget kunstgress. Jeg tror det blir knepent, men jeg tror Molde tar det.
3. Rosenborg
– På papiret har kanskje RBK det tøffeste programmet igjen. Det blir en røff innspurt for dem. De møter Glimt, Molde og VIF på rekke og rad i veldig tøffe kamper. Det kommer nok til å fullføre litt som man har sett dem under Hareide så langt, ved at de er solide og vanskelige å score på. De har så mye kvalitet i laget, så jeg tror det er nok til at de får med seg en medalje og europacup.
4. Vålerenga
5. Odd
– Vålerenga tar fjerdeplassen, men Odd ser også sterke ut. Det er ikke noe lett valg. Jeg avskriver ikke Odd på noe vis. De imponerer meg veldig. Det er der jeg bommet mest med mitt tips før sesongen. De har et veldig tøft program.

Eline Torneus

2. Molde
– Nå tror jeg ikke Magnus Wolff Eikrem spiller alle kampene, men han trenger ikke mer enn 20 minutter på å snu et kampbilde. Jeg tror de tar den ene og alene på grunn av ham. Det er lenge siden sist jeg så en spiller ha så stor effekt på et lag som han har på Molde, sier Torneus og legger til:
– I tillegg har man fått en Martin Ellingsen som har kommer innpå og setter sjansene de kanskje ikek har satt tidligere.
3. Vålerenga
4. Rosenborg
– Jeg setter dem der spesielt utifra kampene de har igjen kontra de RBK har. Det gjør at jeg tror flere kamper ender i VIFs favør. RBK er ubeseiret på elleve kamper, så det blir nesten litt småtåpelig, men jeg har på følelsen at VIF nå vil reise seg på slutten. Det har spilt en fotball det rett og slett har luktet svidd av. De er ekstremt gjerrige på hjemmebane og spiller en angrepsfotball som er mer truende.
Torneus mener RBK også er litt ekstra sårbare grunnet skadehistorikken til viktige spillere som Pål André Helland, Anders Konradsen og Kristoffer Zachariassen.
5. Odd
– Jeg tror det skal litt til at de havner høyere. Samtidig begynner de å få en ganske slagkraftig ellever. De har Kitolano og en Bakenga som har funnet tilbake til scoringsform, sier Torneus og fortsetter:
– Jeg har hatt lyst til å avskrive dem flere ganger, men får ikke gjort det når de slår tilbake gang på gang. Du kan se på Viking, som brukte lengre tid på å finne rytmen etter karantene (kamp mellom lagene ble utsatt grunnet koronasmitte), mens Odd har et mye høyere bunnivå.

Joacim Jonsson

Joacim Jonsson synes også det er tøft å spå hvem som kommer best ut av medaljethrilleren.
– Dette er helt bingo. Man kan bare kaste terning, sier han og setter opp følgende tabell:
2. Vålerenga
3. Rosenborg
4. Molde
5. Odd
– Jeg har satt Enga som nummer to fordi de har det beste kampprogrammet. Jeg tror også at RBK slår Molde hjemme. MFK mister medalje grunnet tett program og at de er helt avhengige av å spille med Eikrem non stop, noe han ikke vil klare.
– Odd tror jeg blir femte fordi de har mindre individuell kvalitet enn de andre her.

Slik ser lagenes kampprogram ut:

Molde: Kristiansund (h), Stabæk (b), Haugesund (h), Rosenborg (b), Aalesund (h), Odd (b), Sarpsborg 08 (h)
Rosenborg: Viking (b), Brann (h), Bodø/Glimt (b), Molde (h), Vålerenga (b), Mjøndalen (h), Sandefjord (b)
Odd: Vålerenga (b), Start (h), Sandefjord (b), Strømsgodset (h), Kristiansund (b), Molde (h), Brann (b)
Vålerenga: Odd (h), Aalesund (b), Sarpsborg 08 (h), Stabæk (b), Rosenborg (h), Viking (b), Start (h)
Se siste Spillerrådet her:

VIF-hyllest, Ælv Clasico og MFKs Europa-innsats

Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
10 TIMER SIDEN