• Bodø/Glimt kan sikre gullet hjemme mot Aalesund søndag kveld. Se kampen direkte fra klokken 18:00 på TVNorge og Dplay – sikre deg tilgang her!
Kjetil Knutsen sto helt tydelig på sitt etter 3-2-seieren over Kristiansund forrige helg, og i intervjuet med Eurosport etter kampen var treneren klar på at han fortsatt ikke vil snakke om gull til Bodø/Glimt. Det til tross for at de helgule fra Bodø kan sikre klubbens første gullmedalje i Eliteserien allerede førstkommende runde – om alt går nordlendingenes vei.
For om Bodø/Glimt vinner over Aalesund og Molde taper mot Kristiansund, er seier kun godt nok for Rosenborg borte mot Viking. Om trønderne kun spiller uavgjort i Stavanger og de andre kampene går Glimt sin vei, kan bodøværingene slippe jubelen løs rundt klokken 20:00 søndag kveld.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
Dette er punktene som gjør at Bodø/Glimt sikrer gullet allerede den kommende helgen:
  • Bodø/Glimt vinner hjemmekampen mot Aalesund.
  • Molde taper lokaloppgjøret mot KBK på Aker stadion.
  • Rosenborg taper eller spiller uavgjort mot Viking i Stavanger.
Alle de tre kampene spilles søndag klokken 18:00.

– Lov å snakke om gull

I motsetning til sin egen trener, letter midtbanespiller og kaptein Ulrik Saltnes ørlite grann på gullsløret.
– Det må vel være lov å snakke om gull til Bodø/Glimt nå?
– Ja, det må være lov. Jeg har egentlig ikke tenkt noe over at vi kan sikre det allerede helgen, før du sa det til meg nå, og det har ikke vært så mye prat om det på feltet heller. Vi må bare prøve å holde fokus inn mot neste kamp, sier en diplomatisk Ulrik Saltnes til Eurosport.no.
Indreløperen fra Helgeland har vært en viktig brikke for et høytflygende Glimt-lag denne sesongen. Med ni mål og ti målgivende på 23 kamper, har 27-åringen virkelig vært gull verdt for Kjetil Knutsen.
Etter kampen mot Kristiansund fikk Glimt-treneren spørsmål om hvorvidt han er stanhaftig, ettersom Knutsen fortsatt ikke ønsker å snakke om gull.
– Jeg er veldig stanhaftig, men det tror jeg er fornuftig, sa en lur Glimt-trener i intervjuet etter kampen.
Se intervjuet med Kjetil Knutsen her. Saken fortsetter under videoen.

Slik svarer Glimt-treneren på gullspørsmålet

Mener Aalesund har hatt uflaks

På papiret ser den kommende hjemmekampen ut som grei skuring for Bodø/Glimt, for Aalesund har stort sett vært fast inventar på 16. plassen. I forrige runde overrasket derimot Lars Arne Nilsens mannskap med sesongens andre seier, etter at de vant 1-0 over Haugesund på bortebane.
Ulrik Saltnes synes tangotrøyene fra Sunnmøre har fått dårlig betalt denne seseongen.
– Aalesund er et mye bedre lag enn det de har vist fram denne sesongen. Det har vært mye stang ut for dem. Nå fikk de en seier sist, så de er helt sikkert veldig interessert i fortsette i det sporet på søndag, sier den helgule indreløperen fra Brønnøysund.

«Gode, gamle Moberg»

Eliteserie-publikummet fikk en forsmak på hva Bodø/Glimt er laget av allerede i 2019-sesongen, da Kjetil Knutsen og hans gutter tok en overraskende sølvmedalje bak Molde. Flere av sølvguttene fra fjoråret valgte å forlate nordlandsklubben etter sesongen, deriblant spillere som lynving Håkon Evjen, kaptein Ricardo Friedrich og midtbanekriger Vegard Leikvoll Moberg.
Sistnevnte tok turen til danske Silkeborg, men vestlendingens første møte med utenlandsfotballen ble ingen høydare. Strenge koronarestriksjoner og lite tid med familien gjorde hverdagen krevende for Leikvoll Moberg i Danmark.
– Det var tungt, det skal jeg innrømme. Tiden i Silkeborg var ikke helt optimal for min del. Jeg en sosial og familiekjær person, så når jeg ikke fikk sett familien min på veldig lang tid, ble det tungt. Det var en mental utfordring, forteller en åpen Vegard Leikvoll Moberg.
På Deadline Day tidligere denne høsten returnerte «Trollmannen fra Os» til Bodø og høytflygende Glimt – og nå har pipen fått en annen lyd.
– For min del, så virker det nesten som at jeg bare har kommet tilbake fra skade. Jeg kjenner de aller fleste her fra før, noe som også gir utslag på banen. Relasjonene er såpass gode at alt sitter, og jeg vet nøyaktig hva de andre ønsker å gjøre på banen, forteller Leikvoll Moberg, som spesielt trekker fram rekkekameratene Patrick Berg og Ulrik Saltnes.
Saltnes selv er strålende fornøyd med å ha midtbanemakkeren tilbake i helgult.
– Ikke en dag har gått siden han forlot oss. Han er fortsatt gode, gamle Moberg. Man vet hva man får av Moberg: Han har et høyt nivå inne, samtidig som at han er en gjennomført loyal og smart spiller, forklarer indreløperen.

– En fin ro i hele klubben

For Vegard Leikvoll Moberg har virkelig satt sitt preg på Bodø/Glimt etter returen for en drøy måned siden. 29-åringen har scoret i begge kampene han har spilt fra start, både i 4-2-tapet for Molde på Aker stadion og i borteseieren over Kristiansund i forrige runde.
– Det er tangering på antall mål for min del, ler Moberg, før han fortsetter:
– På 4-2-målet i Molde kan man tydelig se at relasjonen mellom Ulrik og meg virkelig sitter. Det var utrolig kult.
Relasjonen mellom spillerne og den roen som hviler over hele den helgule klubben, er noe midtbanespilleren peker på som en viktig ingrediens i Glimts suksessoppskrift.
– Det er en fin ro i hele klubben, og det er noe jeg tenkte på i fjor også. Alt fra administrasjon til spillerne og supporterne. Det er noe av grunnen til at klubben har kommet dit den er i dag, sier han videre.
– Glimt kan sikre gullet allerede nå til helgen. Hva tenker du om det?
– Alle kan jo matematikk. Det er gode muligheter, rett og slett, svarer Leikvoll Moberg med en lur tone.
PS: Bodø/Glimt kan bli det første nordnorske laget som vinner Eliteserien. Klubben står med fire andreplasser (1977, 1993, 2003 og 2019) og en tredjeplass (1995) i den øverste divisjonen siden 1972 – da nordnorske lag omsider fikk anledning til å kvalifisere seg til allnorsk fotball.
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10