Som ventet ga kulturminister Abid Raja sitt "ja" til fotballstart for Eliteserien 15. juni da regjeringen holdt pressekonferanse torsdag kveld.
– Organisert trening i elitefotballen med kontakt kan begynne fra og med nå. Kamper kan starte 16. juni i tråd med forslaget NFF har fremmet og som helsemyndighetene har godkjent, sa Raja.
Det blir naturligvis svært godt mottatt i Trondheim.
Eliteserien
Solbakken valgte Berisha: Må be ham løpe mindre
8 TIMER SIDEN
– Jeg er veldig glad det ikke er som i Tyskland, det er går ei drøy uke før de skal spille seriekamp. Det tror jeg er lite klokt. Jeg er glad vi i Norge får fire-fem uker på å forberede laget og få en god kvalitativ serie, sier Eirik Horneland til Eurosport.
Han var med i Indre banes direktesending umiddelbart etter at pressekonferansen.
Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund sier til Eurosport at de har hatt ulike scenarier for spilleplan klare, og dermed ikke er helt uforberedt, men at de må komme tilbake med detaljer.
– Vil dere forholde dere til det NFF kommer med, eller vil dere ha et ord med i laget, Horneland?
– Jeg tror det er komplekst for NFF å sette opp termindlisten nå. I utgangspunktet har vi spillere tilknyttet A-landslaget, og hvis de skal spille serie- landskamper og i Europa, blir det knalltøft. Men vi får ta det som en kjempeutfordring og er kjempeglade for at vi kan få fullført sesongen i 2020, sier RBK-treneren.
Han svarer følgende på å om korona-situasjonen kan ha gjort noe med styrkeforholdet på lagene:
– Vi har jobbet så godt vi kan innenfor de retningslinjene som lå der, og er godt rigget. Det svaret får vi etter hvert. Vi er veldig glade for at vi får en drøy måned på å forberede oss både individuelt og med laget, sier RBK-treneren, som ikke hadde sett for seg grønt lys for start allerede i kveld:
– Det hadde vi ikke sett for oss, at det kunne være åpning for trening allerede i morgen. Så får vi se om vi rekker å få på plass det siste for å gjennomføre som vi skal, hvis ikke så venter vi til mandag, sier Horneland.
Hans kollega i Molde, Erling Moe, er naturligvis også en lykkelig mann torsdag kveld.
– Jeg er veldig glad og litt overrasket. Jeg trodde ikke vi skulle komme i gang allerede i morra, i beste fall tenkte vi mandag eller eventuelt litt ute i uka. Det at vi fikk lov og anledning nå, tok oss litt på senga. Men det gjorde ikke beskjeden mindre gledelig, sier han til Eurosport.
Han mener de skal klare å gjennomføre, til tross for strenge retningslinjer.
– Vi har faktisk veldig mye på plass allerede. Med rapportering før trening og etter trening og rundt det om folk føler seg i dårlig form og slike ting. Jeg føler vi er ganske ajour og har alt på plass.
I kravene ligger det en streng form for isolasjon. Det betyr at de stort sett bare kan se Aker stadion og egne hjem.
– Forandringen ut fra det som ligger der, er for det meste kanskje en tur på kafe eller slå av en prat med en kompis eller hva det måtte være. Jeg tror vi skal leve fint med det når vi får lov til å sette i gang med yrket vårt. Tøffe restriksjoner er det jo, men det skal vi håndtere bra, sier Moe og understreker:
– Nå er det viktig at vi klarer å følge opp. Nå er vi den som skal lede an, og må klare å gjøre det på en så optimal måte som overhodet mulig, slik at resten skal kunne følge etter også.
Trolig kan OBOS-ligaen og Toppserien sette i gang serien om lag en måned etter Eliteserien.
Hva så med det sportslige?
– Den som klarer å disponere troppen sin på best mulig måte, og få i gang flest og ha flest i form, vil stille sterkt. Å spille søndag - onsdag - søndag - onsdag i mange uker påfølgende er for oss i Norge ganske nytt. Så man trenger spillere man kan rullere på, og det vil være et pluss, ja.

Slik reagerte Molde-treneren etter nyhetene om seriestarten

Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
I GÅR PÅ 20:43
Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
26/09/2021 PÅ 19:16