Han har jobbet i Odd tidligere, og kommer fra syv år som agent og rådgiver, ansatt i Nordic Scouting. Nå har 33 år gamle Thomas Skilbred fått en stor utfordring som spillerlogistikksjef i Odd.
– De fleste av dere kjent med at dette med spillerlogistikk er en oppgave vi har jobbet ganske systematisk med etter at Jan Frode kom inn som hovedtrener. Vi har jobbet godt og sett på ulike måter med tanke på hva Odd trenger. Etter å ha jobbet med dette, har vi funnet ut at vi trenger en person som kjenner godt til feltet fra før, som har en aktiv rolle med å se på, kjøpe og markedsføre spillere - og ikke minst har nøkler til å åpne dører vi selv ikke har sittet på, sier sportssjef Tore Andersen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
Ifølge Andersen har Skilbred bred erfaring som agent, men skal nå tre ut av agentrollen sin for å tiltre som spillerlogistikksjef fra 1. mai.
– Vi er veldig glade for at vi klarte å få til dette, sier Andersen på pressekonferansen som er lagt ut i sin helhet på Odds nettsider.
Skilbred er bosatt i Asker sammen med samboeren, og gleder seg stort til å ta fatt på den nye oppgaven. Han forteller at han gjennom samtaler allerede har utfordret klubben litt på potensialet han mener å ha sett, men som han kaller litt uforløst.
– Det er vel og bra med overganger innad i Norge og å selge til Molde og slike ting, men jeg har hatt en magefølelse på at det ikke er helt der Odd bør være.
33-åringen sier at han kommer til bordet med et nettverk som han håper å få brukt mye, og at han har veldig tro på at han skal klare å heve den delen av klubben som omhandler spillerlogistikk.
Dermed retter han nå blikket til Eliteserie-konkurrenter som kan slå i bordet med store salg de siste årene.
– Jeg har noen visjoner og målsetninger. Ser man til andre sammenlignbare klubber, har vi sett blant annet Stabæk og Sarpsborg. Stabæk har vel solgt for 100-120 milloner de siste fire årene, mens Sarpsborg for 100 millioner på fem år. Jeg klarer ikke helt å se hvorfor Stabæk og Sarpsborg skal klare det Odd ikke kan klare.
I rollen som agent kjenner han også til noen av de nevnte salgene.
– Vi har vel stått for rundt 60 millioner av de fra Stabæk, med for eksempel Franck Boli og John Hou Sæter. Potensialet ligger her, vi har ikke noe dårligere spillere her. Jeg har lyst til å ta Odd inn i den kategorien der, sier Skilbred.
Han skal nå jobbe tett sammen med sportssjef Andersen og ikke minst trenerteamet til Jan Frode Nornes. Ifølge sistnevnte kjenner Skilbred med sin bakgrunn allerede godt til hvilke spillere og typer klubben er på jakt etter.
– Spillerlogistikk er komplekst, og en tøff, altoppslukende og viktig jobb. Jeg er glad for at Thomas, med den kunnskapen, kommer inn. Det vil definitivt løfte klubben. Vi skal sette oss ned for å lage strategier og planer, jobbe tett sammen. Det har vært et skrikende behov. Den jobben lever 24 timer i døgnet, syv dager i uka, 365 dager i året og er ekstremt krevende, sier Nornes, før han smilende legger til i retning den oppmøtte pressen:
– Så nå vet dere det, nå trenger dere ikke ringe Tore og meg lenger!
PS! Apropos spillerlogistikk: Torsdag skriver Nettavisen at Sander Svendsen er nær et nytt utlån til Odd.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33