Knutsen roser Kasper Junker etter tiden hans i klubben, og mener det har vært et stort privilegium å få trene en så god spiss som fjorårets toppscorer med hele 27 scoringer.
Det sier Knutsen i et intervju med Avisa Nordland, samme dag som det er bekreftet at den lange og brokete overgangssagaen med dansken er over, og spydspissen er på vei til sin nye japanske klubb.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
4 TIMER SIDEN
Ved flere anledninger har det stormet i mediene, der partene har stått steilt på hver sin side. Junker, og hans agent, har ytret sterk kritikk mot klubbledelsen. For noen dager siden forlot han også klubbens hotell i Spania i frustrasjon.
Knutsen påpeker til avisen at Junker hele tiden har ytret ønske om å komme videre, men at det alltid er to hensyn å ta: Spiller og klubb. Han mener dette først og fremst er et nytt sterkt salg av Bodø/Glimt, som viser at modellen fungerer.
Samtidig velger han å ta klubbleder Frode Thomassen litt i forsvar.
– Frode har måttet tåle mye pepper underveis, men i stedet for å peke på ham, kan det kanskje nå være på sin plass å rette en tommel opp. Han har bidratt til at klubben har gjort et godt salg, som gjør det mulig for oss å fortsette den utviklingen vi ønsker, sier Knutsen til Avisa Nordland.
Samtidig understreker han følgende:
– Det er nettopp dette som er jobben hans. Først ivareta klubbens interesser, deretter spillerens interesser.
Ifølge pressemeldingen som bekreftet handelen tidligere torsdag, ønsker Thomassen nå å takke Junker for hans bidrag i 2020 og ønsker ham lykke til i hans nye klubb. Han har hele tiden vært klar på at det vil være umulig for klubben å selge toppspissen før det kom et skikkelig bud på plass.
Ifølge AN var det opprinnelige budet, som ble avslått av Glimt, på om lag 15 millioner. Det nye budet skal ha vært på om lag 20 millioner kroner, og dermed kunne Glimt forhandle seg i mål med japanerne.
– Tidspunktet for overgangen er i utgangspunktet ikke optimal for klubben, men vi vil nå bruke energien på det som ligger foran oss. Vi har tidligere vist at vi kan komme styrket ut av krevende situasjoner, og vi er trygg på at vi skal stå godt rustet til seriestart og en ny sesong. For oss vil det alltid handle om utvikling og de som er i klubben til enhver tid, sier Thomassen i pressemeldingen.
Erik Botheim grep sjansen og scoret to mål i treningskamp i går. Samtidig jobber klubben intenst med å finne en erstatter for Junker.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33